r
Nosalty Logó

Káposztás batyu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Káposztás batyu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3475 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 217 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 869 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    148.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4007.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    1969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3475 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Finom szálakra vágjuk a káposztát: csapókéssel, mi mással?
  2. Töltelék: lábasban hevítjük az olajat, hozzáadjuk a cukrot, lepirítjuk (karamellizáljuk), hozzáadjuk a finomra vágott káposztát, teljes lángon kevergetjük, míg az összes nedvességet elveszíti, megsül. Sózzuk, borsozzuk, kihűtjük.
  3. Amíg a töltelék hűl, dagasztjuk a tésztát: a foszlós kalácsnál leírtak szerint, az itt megadott mennyiségekkel. 2 buciban kelesztjük.
  4. Hűl a töltelék, kel a tészta. Amikor a tészta a duplájára kelt, négyszögre nyújtjuk: könnyű kézzel négyszögletesre formáljuk a bucikat - először az egyiket - sodrófával, bármilyen alkalmatos szerszámmal téglalapra nyújtjuk (nyújtottam én már tésztát a fakanál nyelével, az alufólia papírhengerével, sok mindennel. A sodrófa mégis a legjobb, de ha nincsen más?.... Nagy úr a szükség!)
  5. A négyszögletesre nyújtott tésztából 20 x 10 cm-es négyzeteket metélünk, a négyszögek közepébe helyezzük a kihűlt tölteléket, ráfordítjuk a tészta másik részét, lenyomkodjuk a széleit és olajozott tepsibe helyezzük a batyukat, olyan messze egymástól, hogy süléskor legyen helyük dagadni.
  6. Forró sütőben kezdjük a sütést, 10 perc után takarékon folytatjuk, míg szép pirosra nem sülnek a batyuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 49240
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 17.

Ajánló

A gyereknek tízóraira, bárkinek uzsonnára, Kártyapartihoz, italozáshoz.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Káposztás batyu
Harmathy Ildikó 313 recept

A káposztás batyu a káposztás rétes rokona, csak praktikusabb, amikor a gyereknek kell tízórait csomagolni. Kártyapartikhoz is praktikusabb: nem lesz maszatos a kéz!

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Ha csak savanyú káposzta van itthon,azzal is jó?Próbáltad már?

Harmathy Ildikó

Szia Bia! Nem próbáltam, de nem lehet rossz, ha ugyanúgy pirítod a cukron a savanyú káposztát. Majd számolj be! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

Drága Ildikó!Garantált a siker savanyú káposztával is.Én egy pici leöblítettem és jól kinyomkodtam.Nem áztattam be a káposztát.Nagyon finom az alaptészta úgyhogy én már bármivel megtölteném,pl párolt zöldséggel el?re elkészített husival,de feltétlenül kipróbálom édes káposztával is.Köszönöm ezt a jó kis receptet és ajánlom mindenkinek.Elküldöm a barátn?imnek is.Üdv:Bogi

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó, a hétvégén megsütöm! Az édesít?szer mennyiségéb?l ítélve a tészta édeskés lesz, igaz? Üdv, Amurath

Harmathy Ildikó

Igaz, Amurath!

Törölt felhasználó

Szerinted jó úgy is, ha teljes ki?rlés? liszttel helyettesítem egy részét a lisztmennyiségnek? Mondjuk fele-fele arányban?

Harmathy Ildikó

szerintem igen, jó lesz a teljes ?rlés? liszttel is!

Törölt felhasználó

Kedves Ildikó! Nagyon szimpatikus a recept! Mivel édesít?t nem használunk, meg tudnád esetleg saccolni, hogy cukorból mennyi kell a tésztába?

Harmathy Ildikó

A cukor ízlés szerint, Anita, akár cukor nélkül is lehet. a 12 Süssina kb. 12 dkg cukornak felel meg, de ennyi cukor nagyon 'lehúzza' a kelt tésztát, azaz nem kel olyan leveg?sen. üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

a dinsztelt káposzta barna szín? margarinnal is? :O

Harmathy Ildikó

Igen Zsaanett, de NE használj margarint, kérlek! Üdv: Ildikó http://liliomkert.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1145782

Törölt felhasználó

Nem én csináltam meg, csak egy ismer?s, viszont margarinnal és kimondottan finom lett. : D

Harmathy Ildikó

Drága Zsaanett! A 'finom' és az 'egészséges' sajnos nem mindig egy csapatban játszik! Az 'egészséges'-hez tudati felkészültség is szükségeltetik! Hagyd el a margarint, kérlek! Üdv: Ildikó

Törölt felhasználó

jolvan.

Törölt felhasználó

Ildikó, az édesít?szer sem egészséges, mégis az használsz, a nádcukor, nyírfa cukor, vagy méz százszor egészségesebb.

menyuska

Nagyon szuper a recept! El is készítem még ma! lenne egy kérdésem, ha nem a foszlós kalács alappal készítem, hanem sima kelt tésztával / pl. mint a csülkös batyu /, az nem baj? Válaszát el?re is köszönöm!

Harmathy Ildikó

persze, hogy nem Menyuska!

Törölt felhasználó

Azt nem értem a tésztába mért édesít? a töltelékbe meg cukor van. Mi a lényege. Kösz valaki válaszol.

Harmathy Ildikó

a kelt tésztához azért használok édesít?t cukor helyett, mert a cukor 'lehúzza' a tésztát, azaz nem kel olyan könny?re

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.