r
Nosalty Logó

Banánkrémes meggyes rizskók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Banánkrémes meggyes rizskók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 680 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 680 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3209.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1506 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    350 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2822 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 2713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két és fél bögre tejjel, a vízzel, fahéjjal, csipet sóval megfőzzük a rizst.
  2. Mézzel ízesítjük. Forrástól számítva 15 perc. Elzárjuk a gázt, és 5 percig lefedve hagyjuk.
  3. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a tojásfehérjének kemény habját.
  4. Félretesszük hűlni.
  5. A lekvárt és a felezett magozott meggyet 5 percig rotyogtatjuk. (Én kerámia edényben csináltam.) Félretesszük hűlni.
  6. Banánkrém: 2 tojássárgáját, lisztet, vanillin port, 1/2 liter tejet simára keverünk egy kis lábasban.
  7. Lassú tűznél krémet főzünk belőle (pici víz mehet bele, ha kell hozzá).
  8. Hozzáadjuk a banánkarikákat, majd botmixerrel pürésítjük. Rottyantunk rajta még 1-2 percet.
  9. Ha minden kihűlt, rétegezhetjük üvegtálkákban vagy dobozkákban: rizskók, banánkrém, meggyes dzsem....
  10. Tálalásnál tejszínhab jár rá!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4594
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Banánkrémes meggyes rizskók
Csaba Magdi 50 recept

Rizskók bármikor.. Mindent elbír! Csokit, szörpöt, citromhéjat, pudingot. Imádjuk!!! Vigyázat, a banánkrém miatt másnapra elszíneződhet!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.