Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánkrémes meggyes rizskók

Banánkrémes meggyes rizskók
Banánkrémes meggyes rizskók
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rizskók bármikor.. Mindent elbír! Csokit, szörpöt, citromhéjat, pudingot. Imádjuk!!!

Vigyázat, a banánkrém miatt másnapra elszíneződhet!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két és fél bögre tejjel, a vízzel, fahéjjal, csipet sóval megfőzzük a rizst.
  2. Mézzel ízesítjük. Forrástól számítva 15 perc. Elzárjuk a gázt, és 5 percig lefedve hagyjuk.
  3. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a tojásfehérjének kemény habját.
  4. Félretesszük hűlni.
  5. A lekvárt és a felezett magozott meggyet 5 percig rotyogtatjuk. (Én kerámia edényben csináltam.) Félretesszük hűlni.
  6. Banánkrém: 2 tojássárgáját, lisztet, vanillin port, 1/2 liter tejet simára keverünk egy kis lábasban.
  7. Lassú tűznél krémet főzünk belőle (pici víz mehet bele, ha kell hozzá).
  8. Hozzáadjuk a banánkarikákat, majd botmixerrel pürésítjük. Rottyantunk rajta még 1-2 percet.
  9. Ha minden kihűlt, rétegezhetjük üvegtálkákban vagy dobozkákban: rizskók, banánkrém, meggyes dzsem....
  10. Tálalásnál tejszínhab jár rá!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 344
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizskoch, pohárkrém rizsfelfújttal, gyümölcsös tejberizses gyümölcskrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2013-06-29 20:57

Kedves Magdi!

Ez az étel "rizskók" néven is ismeretes, de amennyiben szeretnéd, átírjuk a címét "rizskochra"!

Üdvözlettel:
Kata
NoSalty

680
meggy 40 dkg
eperlekvár 10 dkg
rizs 1 bögre
víz 2.5 dl
tej 6.25 dl
tojás 2 db
mazsola 10 dkg
finomliszt 2 ek
tej 5 dl
vanília 0 ízlés szerint
1 csipet
cukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
méz 1 ek
banán 2 közepes db