Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó

Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó
Balzsamecetes pácban érlelt kacsamell rizottó
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit a keleti és az olasz konyha fúziója. Mindkettő nagy kedvelője vagyok.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez az étel nem igényel parmezánt vagy más sajtot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a kacsamelleket felkockázzuk, és a szójaszószos, balzsamecetes pácban állni hagyjuk.
  2. Másnap a rizst forró kacsazsíron a reszelt zellerrel és fokhagymával együtt addig kevergetjük, amíg üveges nem lesz.
  3. Utána felöntjük egy kis fehérborral, és fokozatosan hozzáadunk zöldség/hús alaplevet, ahogy magába szívja.
  4. Közben elkezdjük a húst lepirítani szintén kacsazsíron.
  5. Lefedjük, puhulni hagyjuk.
  6. Amikor már puha, adunk hozzá egy kis gombát, majd 1-2 ek mézet, és kicsit karamellizáljuk, majd felöntjük egy kis tejszínnel, és összeforraljuk.
  7. Hozzákeverjük a majdnem kész rizshez, és tovább főzzük a rizottót.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 023
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kacsamelles rizottó, rizottó pácolt kacsahússal, különleges rizottó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

963
kacsamell 30 dkg
szójaszósz 2 ek
balzsamecet 2 ek
méz 2 ek
főzőtejszín 2 dl
rizottó rizs 1 bögre
fehérbor 2 dl
zeller 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
kacsazsír 1 ek
alaplé 1 dl
gomba 3 dkg