r
Nosalty Logó

Anita bakonyi bordája nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Anita bakonyi bordája nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3137.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    331 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1181 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 2227 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    281 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. Elkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
  3. A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
  4. A tejfölt elkeverjük, 1 kk liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18637
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Ajánló

Egy gyorsabb módszerrel is szoktam készíteni: elősütöm a hússzeleteket a sütőben. A továbbiakban ugyanúgy készül. Készítettem már csirkemell-filéből is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Balaton-felvidék konyhájára jellemző, hogy gyakran kerül gomba a fogásokba. Igazából, ha valamely étel elnevezésében a "bakonyi" jelző szerepel, az azt jelenti, hogy gomba biztos van benne. Mivel már jóideje ezen a tájon élek, így gondoltam, hogy megosztom Veletek, én hogyan készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...