Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi harcsaszelet

Bakonyi harcsaszelet
Bakonyi harcsaszelet
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap arra gondoltam, csinálok egy kis harcsapaprikást, de aztán úgy döntöttem, inkább bakonyi módon készítem el. A bakonyi gombás ragu és a harcsa nagyon jó párosítás, mindenkinek ajánlom. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nokedlivel vagy túróscsuszával tálaljuk. Száraz vörösborral leöblítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsát közepes szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. Teflon serpenyőbe öntjük az olajat és a harcsaszeleteket elősütjük, majd félretesszük.
  3. A hagymát és a paprikát apróra szeljük, és kis lángon megdinszteljük.
  4. Amikor a hagyma és a paprika már megdinsztelődött, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A gombás ragunkat meghintjük apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
  6. Miután a ragunk már jól összefőtt, meghintjük egy evőkanál édes-nemes pirospaprikával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
  7. Amennyiben szükséges, adunk még hozzá kevés sót, mivel a tejszín sokat felvesz.
  8. A harcsaszeleteket visszatesszük a gombás mártásba, és készre főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 326
elküldve: 14
receptkönyvben: 234
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

PIT

Mióta szakács: 2011.11.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi harcsa, harcsa bakonyi módra, gombás harcsapaprikás

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa04
zsuzsa04 Sun, 2012-12-02 18:46

Szia!
Az elősütés hány percet jelent vagy pirosra kell sütni?
Köszönöm

PIT01
PIT / PIT01 Sat, 2012-12-22 10:10

szia! nem kell pirosra sütni, 1-1 perc mindkét oldalon elég, a lényeg hogy kis színt kapjon

599
törpeharcsa 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldpaprika 2 db
paradicsom 2 nagy db
csiperkegomba 10 közepes db
főzőtejszín 400 ml
kapor 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek