r
Nosalty Logó

Bakonyi harcsaszelet

NS
Bakonyi harcsaszelet
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

600
Kalória
47.2g
Fehérje
20.5g
Szénhidrát
37.6g
Zsír
557g
Víz
172.5g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
10.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    557 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 600 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6097.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    5368 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    4269 micro
Összesen 2404 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    340 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

  1. A harcsát közepes szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. Teflon serpenyőbe öntjük az olajat és a harcsaszeleteket elősütjük, majd félretesszük.
  3. A hagymát és a paprikát apróra szeljük, és kis lángon megdinszteljük.
  4. Amikor a hagyma és a paprika már megdinsztelődött, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A gombás ragunkat meghintjük apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
  6. Miután a ragunk már jól összefőtt, meghintjük egy evőkanál édes-nemes pirospaprikával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
  7. Amennyiben szükséges, adunk még hozzá kevés sót, mivel a tejszín sokat felvesz.
  8. A harcsaszeleteket visszatesszük a gombás mártásba, és készre főzzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p

A minap arra gondoltam, csinálok egy kis harcsapaprikást, de aztán úgy döntöttem, inkább bakonyi módon készítem el. A bakonyi gombás ragu és a harcsa nagyon jó párosítás, mindenkinek ajánlom. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...