r
Nosalty Logó

Bajor Reiberdatschi kapros tejföllel és rákocskákkal

Marti48
Bajor Reiberdatschi kapros tejföllel és rákocskákkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

1258
Kalória
33.2g
Fehérje
60.1g
Szénhidrát
99.7g
Zsír
394g
Víz
320.5g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Összesen 2512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Reibeberdatschi

Rákocskák (Shrimps)

Kapros tejföl

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    818 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    394 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4038 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    1636 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    788.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 2512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Reibeberdatschi

  1. A meghámozott, leöblített burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, kicsit hagyjuk állni, majd kinyomjuk úgy, hogy maradjon egy kis leve.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, és galuska lágyságú tésztát keverünk belőle.
  3. A sajtot lereszeljük, a salottát nagyon apró kockákra felvágjuk, és mindkettőt belekeverjük a krumplis masszába. Ízlés szerint megborsozzuk.
  4. Egy kis átmérőjű, mélyebb teflon serpenyőben erősen felhevítjük az olajat. Evőkanálnyi masszát belecsúsztatunk, kicsit szétlapítjuk, és mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük.
  5. Egy tűzálló tálat kibélelünk konyhai törlőpapírral, erre helyezzük a lepényeket, és sütőben jó melegen tartjuk.

Rákocskák (Shrimps)

  1. Nézzük meg a dobozon lévő előkészítési javaslatot. Általában nem kell előzőleg felolvasztani a rákokat. A fokhagymát nagyon apróra felkockázzuk.
  2. Az olívaolajat erősen felhevítjük, a rákokat pirítjuk. Ca. 5 perc. Fele időben adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk.

Kapros tejföl

  1. A kaprot vágjuk össze apróra. Adjuk a tejfölhöz, sózzuk-borsozzuk, jól kikeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

A "Reiberdatschi" bár egy bajor kedvenc, de hasonló a magyar tócsnihoz. Előzőleg feltettem a csőben sült variációt. Ezt a variációt szintén a bajor főzős oldalon láttam, és most kipróbáltam. Szívesen felteszem, szerintem finom!

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek