Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes lapcsánka

Édes lapcsánka
Édes lapcsánka
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A csicsóka gyógynövény. Régen a szegények burgonyája is volt, ma már bioboltokban drágán kapható.
Cukorbetegeknek ajánlott főleg a fogyasztása. Édeskés mogyoróhoz hasonló az íze nyersen-gyerekek kedvenc csemegéje.
Jeruzsálemi articsókának is hívják.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Natúr szelet mellé, majonnézes jégsalátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicsókát körömkefével megmossuk.
  2. Krumplireszelőn lereszeljük a  vörös hagymákkal együtt.
  3. A tojásokat ráütjük.
  4. Belekeverjük a lisztet, sózzuk ízlés szerint.
  5. Fahéjjal ízesítjük.
  6. Kevés forró olajban teflon serpenyőben lepénykét készítünk, és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 39 254
elküldve: 10
receptkönyvben: 214
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicsóka-lapcsánka, édes lapcsánka,

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Fri, 2013-02-01 17:37

Kedves Stella!
Nemrég csináltam tócsnit krumpliból, forró olajba tettem, papírra szedtem ki, mégis magába szívta az olajat. Azt hiszem ez a krumpli miatt volt, az vette magába az olajat. Azt szeretném kérdezni, hogy csicsókával is ugyanez-e a helyzet, mert ha nem, akkor szívesen kipróbálnám a receptet.
Üdv,
Cicmic

Stella
Stella / Stella Sun, 2013-02-03 20:07

Kedves Cicmic!
Sajnos a csicsóka is magába szívja az olajat.Minnél kevesebb olajjal kell sütni és jó forró legyen az olaj ,ha lehet teflon serpenyőben,közben megforgatni.kb. 1-2 dl olajjal ami elterül a serpenyő alján.Remélem kipróbálod!
Üdv.Stella.

Kittybaba
Kittybaba Fri, 2012-10-26 19:37

Kedves Stella!
Én is elkészítettem a lepcsánkát.Megmondom őszintén,hogy nekem és az anyukámnak egyátalán nem ízlett,szerintünk borzasztóan rossz íze van (de ezzel természetesen nem a receptet ócsárolom,ez csak az mi véleményünk). A fahéj és a hagyma valahogy nem passzol össze.De jó hír,hogy itthon a fiúknak ízlett,így szerencsére elfogyott! :)
Üdv:
Kitty

P.Klára
P.Klára Tue, 2011-11-15 15:34

Kedves Stella!
A szomszédtól kaptam egy vödör csicsókát, csak azért fogadtam el, hogy ne haljak meg úgy, hogy nem kóstoltam ilyet.
Ez a recept nyerte el a tetszésemet, amit talán megeszik majd a család is, és el tudom készíteni. Egy kérdésem volna: ebből a mennyiségből 1 db lepény készíthető, vagy lepénykék, mint a palacsinta masszából?
Köszönöm a választ:Klári

finomatfőznék
finomatfőznék Thu, 2011-01-20 11:19

Köszönöm a receptet! Próbáljátok ki fokhagymával ízesítve is, mint a tócsnit. Én krumpli helyettesítőként számtalan módon kipróbáltam. Nagyon szeretjük, finom és egészséges. Szívből ajánlom mindenkinek!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-11-18 09:38

Milyen vicces a világ, régen a csicsóka teljesen elterjedt növény volt nálunk... Az anyósomnak gondozás nélkül, "dudvaként" volt a hátsó kerítésnél. Most meg drágán lehet csak beszerezni. Nagyon egészséges, aki teheti, ajánlom ültessen! A legjobbakat: Mrs Smith

csilicsoki
csilicsoki Thu, 2010-11-18 08:55

No, ha már itt vagyok, elmondom, hogy mi nem csak főzve, hanem nyersen is szoktuk fogyasztani a csicsókát. Tisztítás után vékonyra szeletelem ( uborka reszelőn ) és kétféle salátát is készítek belőle. Mivel én nem ehetek semmilyen ecetes dolgot, citrom lével készítek egy gyenge " hagyományos" saláta levet és abba teszem a ropogós karikákat. A másik kedvencem: valamilyen lágyabb ízű hidegen sajtolt olajjal ( szőlőmag, napraforgó, tökmag-az oliva ehhez nekem túl keserű) nyakon öntöm, egy kis lilahagymával megbolondítom. Sózás ízlés szerint. Vegánok vagyunk, húst nem eszünk, mi gabona kásák mellé szoktuk fogyasztani. Jó szívvel ajánlom!
Üdv: Kati

csilicsoki
csilicsoki Thu, 2010-11-18 08:35

Kedves Éva!
Nem tudom, hogy az ország melyik részén laksz, esetleg budapesti vagy-e? Én a XV. kerületben az Újpalotai Csarnokban szoktam venni a csicsókát. 2-3 néni biztosan árulja a "piacos" napokon ( szerda, szombat)Tegnap 290 ft / kg hoztam haza belőle. Szerintem ez egy teljesen elgogadható ár.
Üdvözlettel: Kati

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-11-17 21:33

Stella! Én a múltkor készítettem belőle burgonyás gombócot, azaz a burgonyát egy kicsit feldobtam a csicsókával, és tényleg nagyon finom.És azt hittem, hogy nem is igen lehet készíteni mást, mert ahogy írtad, a zöldségesem mondta, hogy fogyózóknak,cukrosoknak,magas vérnyomásosoknak való, és receptet igencsak ők tudnak. De itt a NS-in,találtam nagy örömömre egy csicsókakrémlevest.Azt sajnálom, hogy bár nagyon finom, drága.Ezt a csicsókás változatot azonban kipróbálom,mert nagyon ízlett a múltkor.Köszi:Éva-Anyóca

384
csicsóka 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek