r
Nosalty Logó

Verdás csokis-meggyes torta

NS
Verdás csokis-meggyes torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A nyújtható fondanthoz

963
Kalória
9.2g
Fehérje
150.2g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
44.1g
Víz
160.8g
Koleszterin
723.7mg
Élelmi rost
127.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A nyújtható fondanthoz

Összesen 963 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A nyújtható fondanthoz

Összesen 11525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A nyújtható fondanthoz

Összesen 291 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    150.2 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 963 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    447.5 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    2093 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1802.1 g
  • Cukor
    1531 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    529.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2626 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2465 micro
Összesen 11525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Megsütjük a piskótát. Kakaóport rakhatunk bele, ha nagyon szereti a család a csokis finomságokat.
  2. Lefőzzük a krémet: a 2/3 rész tejet a cukorral, a vaníliás cukorral feltesszük melegedni, a maradék tejben elkavarjuk a pudingport, majd lefőzzük. Utána még forrón belekavarjuk a vajat, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.
  3. Ha kihűlt, beletesszük a habosra kikavart margarinba, hozzáadjuk a kakaóport és a rum aromát. Egy kevés vaníliakrémet érdemes hagyni, hogy kívül körbe lehessen kenni a tortát burkolás előtt. Amikor töltjük, én akkor szoktam a krémre rárakni a meggyszemeket, így mindehova jut biztosan.
  4. A fondant-hoz a zselatint a vízzel, a mézzel megmelegítjük (ne forrjon), utána beletesszük a margarint, ha elolvadt, beleöntjük a porcukor felének a közepébe, összekeverjük fakanállal, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi porcukrot. A végén már kézzel kell gyúrni, mert fakanállal nehéz lesz. Addig adagoljuk hozzá a porcukrot, amíg kevésbé ragadós, puha nem lesz. Nem biztos, hogy kell bele az összes porcukor. Folpackba,majd zacskóba légmentesen lezárjuk,6 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.Nyújtásához étkezési keményítőt szoktam használni.Ha túl keméynnek,száraznak éreznénk felhasználáskor,akkor jó margarinos kézzel át kell gyúrni.
  5. A piskóta végéből levágunk egy kb. 4 cm-es csíkot keresztbe (ez lesz a teteje), ugyancsak a hátuljából srégan vágunk egy részt, ami a spoiler lesz. Ezután három lapra vágjuk a piskótát, betöltjük a krémmel és a meggyel.
  6. A tetejére formázzuk a tetőrészt, ebből ha marad kisebb darab, az elejére rakjuk két oldalt a motorháztetőnél, ami van domborulat, és a hátsó ablakhoz is ugyanígy. Még marad piskóta erre a műveletre az orrrész kerekítésénél és az oldalából egy egy ívet ki lehet vágni (ahol a 95-ös szám van), de a legjobb, ha van vagy kölcsönkérünk egy ilyen kisautót mintázához.
  7. A spoilert felrakjuk, fogpiszkálókkal rögzítjük vagy hurkapálcákkal úgy, hogy ne látszódjon ki (tálaláskor el ne felejtsünk szólni!) Ezután óvatosan körbekenjük az egész tortát krémmel. Egy kicsit berakhatjuk a fagyasztóba, hogy lehűljön jól.
  8. Ezután burkoljuk a szinezett fondant-nal vagy marcipánnal. Majd rámintázzuk a számokat, a villámokat, a száját stb. Ezeket a kisebb részeket vízzel megkenve, vékonyan ráragaszthatjuk, vagy a vaníliás krémmel is lehet, ha maradt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25X18

Kisfiam imádja az autókat és főleg a verdás dolgokat, így szülinapjára mi mást, mint verdás villám Mcqeen tortát csináltam. Annyira le volt nyűgözve, ahogy meglátta... öröm volt nézni. :) Ez nem az ő tortája, ezt már egy ismerősnek csináltam, de az is ilyen volt, csak kétszer ekkora, mert sokan voltunk rá a szülinapi bulin. Sajnos azt a képt most nem találtam. Ezen a torán a fekete részekhez vettem egy 25 dkg-os fekete marcipánt, legalább azt már nem kellett szinezgetni.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...