Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-olívaolajos sült bagett

Paradicsomos-olívaolajos sült bagett
Paradicsomos-olívaolajos sült bagett
11 perc / előkészület: 5 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Voltunk olyan szerencsések, hogy Zakynthos szigetén nyaralhattunk egy igazán klassz, de sajna igen rövid 1 hét erejéig. Az egyik étteremben ilyen előétellel kínáltak minket, ami a maga egyszerűségében igazán nagyszerű. Reggelinek, vacsorának is kiváló, egyszerű, gyors és mégis laktató szendvics!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Bagettel, ciabattával, kenyérrel, zsemlével, kiflivel... ami van otthon. Ez egy tök alaprecept, az otthoni hozzávalók és a fantáziánk szerint nyugodtan kedvünkre variálhatjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bagettet kissé ferdén ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, és előmelegített sütőbe toljuk.
  2. Közben apró kockákra vágjuk a paradicsomokat, majd a forró szeletekre kanalazzuk. Megszórjuk sóval és oregánóval, és már készen is vagyunk!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 157
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

bagett paradicsommal, paradicsomos bagett, sült paradicsomos bagett, bruschetta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-09-05 23:39

Szia Samiya, meg ha egy kis fetat is raszorsz, olajbogyoval..:)Ha van kedved, nezd meg a dakos receptemet, konczzso hozzaszolasahoz pedig, a mediterran nepek receptjei nagyon kozel allnak egymashoz...paradicsom, olivaolaj, oregano...mindket konyha alapanyagai. Holnap megcsinalom a fitouradat :))) Udv, Eva

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-09-06 15:54

Szia Éva!
Megnéztem, nagyon guszta! :) És szuper! Már alig várom a fitourat! :)

konczzso
Zsófi / konczzso Wed, 2012-09-05 17:16

ez egy olaszországból származó előétel fajta, és ott bruschettának hívják szóval szerintem azt is add az elnevezésekhez. :]

409
bagett 250 g
paradicsom 4 nagy db
olívaolaj 6 ek
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint