Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húspogácsa főzelékekhez

Húspogácsa főzelékekhez
Húspogácsa főzelékekhez
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most a salátafőzelékemhez készítettem el, ezt a gyorsan elkészülő húspogácsát. A salátafőzelékkel, a húspogácsát kevés olajon sütve, akár fogyókúrás étrendbe is beilleszthető, főleg ha sovány sertéscombból, csirke- vagy pulykamellből készítjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk. 1 ek olajon megpároljuk.
  2. A zsemlét darabokra vágjuk, a tej és víz keverékébe beáztatjuk pár percre.
  3. A darált húshoz adjuk a jól kicsavart zsemlét, a tojást, a megpárolt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Jól összedolgozzuk.
  4. Egy nagyobb serpenyőt (én kerámia bevonatost használtam) kikenünk 2 ek olajjal, és az ellapított húsgombócokat megsütjük oldalanként kb 3-4 perc alatt. A következő adag előtt újra kikenjük a serpenyőt.
  5. Melegen tálaljuk főzelék feltétként melegen.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 537
elküldve: 3
receptkönyvben: 34
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fasírt, húspogácsa, fűszeres húspogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

446
darált sertéshús 60 dkg
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 nagy db
tej 1 dl
víz 1 dl
tojás 1 db
fekete bors 1 kk
majoranna 1 tk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek