r
Nosalty Logó

Olaszos marhatekercs chiantival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Olaszos marhatekercs chiantival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 517 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2069 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37584 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    36915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    4032 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    3553 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 517 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150336 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    147659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4994 micro
  • β-karotin
    16129 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    14211 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2069 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6861.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    6739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    649 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig grillezzük. Kivesszük, kevés sóval megszórjuk, letakarjuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, meghántjuk, csíkokra vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A zsályát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A krémsajtot simára kavarjuk a zsályával. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémsajttal. A hússzeletekre elosztjuk a sonkát, az egyik keskenyebb részre helyezzük a paprikát, majd a hússzeleteket innen kezdve szorosan feltekerjük. Konyhacérnával megkötözzük.
  4. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.
  5. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a tekercseket kb. 10 perc alatt körben megpirítjuk, kivesszük. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát a visszamaradt zsiradékban kb. 3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük a darabos paradicsommal és a borral. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, a tekercseket visszahelyezzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3957
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A német marhahústekercs mediterrán változata. Tálaljuk főtt tésztával.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.