r
Nosalty Logó

Olaszos marhatekercs chiantival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Olaszos marhatekercs chiantival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37584 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    36915 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    4032 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    3553 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 517 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    183.6 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150336 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    147659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4994 micro
  • β-karotin
    16129 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    14211 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 2069 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6861.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    6739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    649 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk, betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig grillezzük. Kivesszük, kevés sóval megszórjuk, letakarjuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, meghántjuk, csíkokra vágjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A zsályát megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A krémsajtot simára kavarjuk a zsályával. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A hús szeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémsajttal. A hússzeletekre elosztjuk a sonkát, az egyik keskenyebb részre helyezzük a paprikát, majd a hússzeleteket innen kezdve szorosan feltekerjük. Konyhacérnával megkötözzük.
  4. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk.
  5. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a tekercseket kb. 10 perc alatt körben megpirítjuk, kivesszük. A sárgarépát, zellert és a kétféle hagymát a visszamaradt zsiradékban kb. 3 percig pirítjuk, majd hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és további 2 percig pirítjuk.
  6. Felöntjük a darabos paradicsommal és a borral. Felfőzzük, sóval, borssal ízesítjük, a tekercseket visszahelyezzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90 percig főzzük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4567
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A német marhahústekercs mediterrán változata. Tálaljuk főtt tésztával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!