Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenóttal töltött csirkemell Évi néni konyhájából

Spenóttal töltött csirkemell Évi néni konyhájából
Spenóttal töltött csirkemell Évi néni konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Witch-nél olvastam egy remek receptet, a sóban sült krumpliból készült gnocchit. Mivel imádom ezt az ételt, like-oltam, és azonnal elhatároztam az elkészítését. A csirke szinte mellékszereplőként kezdte, de végül méltó párja lett a gnocchinak. Hálásan köszönöm Witch-nek ezt az isteni receptet. Ezentúl csak így készítek gnocchit. Még egy kis pluszt jelentett az, hogy  a finom puha gnocchi tetejét megszórtam ropogósra pirított hagymadarabokkal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész csirkemellet négy darabba vágjuk lapjában. Egy-egy csirkemellet háromfelé nyitunk szét úgy, hogy egyszer jobbról balra bevágjuk az egyharmad vastagságban, majd kinyitjuk a húst, és a közepétől a vastagabbik részt újra csak bemetsszük jobbról balra, így kapunk egy nagyobb lapot. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy kanál vajat olvasztunk egy nagy serpenyőben, és rádobjuk a spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk 3 gerezd fokhagymát, és két perc alatt erős lángon teljesen megfonnyasztjuk.
  3. A spenótot elosztjuk négy részre. Egy-egy adagot elterítünk a fűszeres kinyitott csirkemelleken, majd feltekerjük azt. Két végétől hústűvel megtűzzük.
  4. Egy kanál olajat teszünk egy akkora teflonserpenyőbe, amekkorába éppen belefér a négy rolád, és a húsokat erős tűzön minden oldalukon megpirítjuk kicsit. Aztán felöntjük 2 dl tejszínnel, és lefóliázva a 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
  5. Ezután levesszük a fóliát, és minden kupac tetejére 1-1 kanál reszelt parmezán sajtot szórunk, amit további 15-20 perc alatt a hústetejére pirítunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 047
elküldve: 5
receptkönyvben: 163
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spenóttal töltött csirketekercs, csirkerolád spenótos töltelékkel, spenótos csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

499
csirkemell filé 60 dkg
spenót 50 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
dupla tejszín 2 dl
parmezán sajt 4 dkg
fokhagyma 3 gerezd