r
Nosalty Logó

Spenóttal töltött csirkemell Évi néni konyhájából

Évi néni
Spenóttal töltött csirkemell Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

508
Kalória
40.6g
Fehérje
6.3g
Szénhidrát
35.1g
Zsír
197.9g
Víz
123.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2030 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    435 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5076 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10979 micro
Összesen 508 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.5 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5937.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1748 mg
  • Nátrium
    2664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    791.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1921 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    756 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43914 micro
Összesen 2030 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1485 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3212 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. Az egész csirkemellet négy darabba vágjuk lapjában. Egy-egy csirkemellet háromfelé nyitunk szét úgy, hogy egyszer jobbról balra bevágjuk az egyharmad vastagságban, majd kinyitjuk a húst, és a közepétől a vastagabbik részt újra csak bemetsszük jobbról balra, így kapunk egy nagyobb lapot. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy kanál vajat olvasztunk egy nagy serpenyőben, és rádobjuk a spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk, ráreszelünk 3 gerezd fokhagymát, és két perc alatt erős lángon teljesen megfonnyasztjuk.
  3. A spenótot elosztjuk négy részre. Egy-egy adagot elterítünk a fűszeres kinyitott csirkemelleken, majd feltekerjük azt. Két végétől hústűvel megtűzzük.
  4. Egy kanál olajat teszünk egy akkora teflonserpenyőbe, amekkorába éppen belefér a négy rolád, és a húsokat erős tűzön minden oldalukon megpirítjuk kicsit. Aztán felöntjük 2 dl tejszínnel, és lefóliázva a 200 fokos sütőbe tesszük 20 percre.
  5. Ezután levesszük a fóliát, és minden kupac tetejére 1-1 kanál reszelt parmezán sajtot szórunk, amit további 15-20 perc alatt a hústetejére pirítunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x20

Witch-nél olvastam egy remek receptet, a sóban sült krumpliból készült gnocchit. Mivel imádom ezt az ételt, like-oltam, és azonnal elhatároztam az elkészítését. A csirke szinte mellékszereplőként kezdte, de végül méltó párja lett a gnocchinak. Hálásan köszönöm Witch-nek ezt az isteni receptet. Ezentúl csak így készítek gnocchit. Még egy kis pluszt jelentett az, hogy  a finom puha gnocchi tetejét megszórtam ropogósra pirított hagymadarabokkal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek