Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babsaláta DoGGma konyhájából

Babsaláta DoGGma konyhájából
Babsaláta DoGGma konyhájából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakácsiskolai első gyakorlati óránk feladata volt nekem ezt a salátát elkészíteni. Ecetes, és a másik paradicsomos öntettel készült. Az sem bonyolult, és mindkettő nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A paradicsomos változatot vöröshagymával, paradicsomszósszal kis oregánóval és fokhagymával készítjük. Előtte megfőzzük ezt a mártást, és beleforgatjuk, majd szintén lehűtve tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy kis vizet főni a babérlevéllel, és felforraljuk. Közben a hagymát felszeleteljük. Mikor már forr, elzárjuk alatta a gázt, és beletesszük a babot leszűrve és megmosva, és állni hagyjuk benne. Mivel konzerv babot használtunk, így nem kell főzni. Ha nem konzerv lenne, akkor ebben a babérleveles vízben főzzük meg a babot, amit előző este átmostunk és beáztattunk.
  2. Jól lehűtött salátalébe rakjuk a babot és a felszeletelt hagymát, amit előzőleg kevertünk ki a sóval, cukorral, ecettel és vízzel.
  3. Lehűtött tányéron tálaljuk, és megborsozzuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 531
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehérbab-saláta, ecetes babos saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

287
fehérbab 120 g
vöröshagyma 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
ecet 30 ml
víz 6 dl
cukor 35 g
12 g