r
Nosalty Logó

Pitypangos babsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
csakegygourmet
Pitypangos babsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1054 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2453 micro
Összesen 709 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    2824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    131 micro
  • β-karotin
    2109 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4905 micro
Összesen 1418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A frissen szedett pitypanglevelet fonnyasszuk meg kevés víz hozzáadásával olívaolajon a fokhagymával.
  2. Keverjük össze a babbal és a felvágott császárszalonnával majd ízesítsük olívaolajjal, citromlével, borssal.
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 127
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 12.

Ajánló

Fehér száraz borhoz illik. Ha van maradék főtt krumpli az nagyon jól áll benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pitypangos babsaláta
csakegygourmet 72 recept

Újabb erdő-mezőről szedett vetett recept. Eredeti recept Erdőkostoló blogról kicsit átalakítva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek