Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíráztatott mungóbabsaláta

Csíráztatott mungóbabsaláta
Csíráztatott mungóbabsaláta
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csíráztatás. Ti hallottatok már erről? Csíráztassunk magokat, babokat, stb.  Nálunk még a kenyereket is csíráztatott alapanyagokkal készítik. Kicsit hosszadalmas így egy ételt elkészíteni, de érdekes, ahogy "életre kel" az én esetemben a mungóbab, mielőtt nekiállok, hogy megfőzzem.

hozzávalók / 8 adag

a salátához

a pácoláshoz

ajánlat

Mi fasírt mellé ettük köretnek, jó hidegen, ebben a nagy hőségben.

Szólj hozzá!

elkészítés

a salátához

  1. A mungóbabot átválogatjuk, váltott vízben megmossuk. Éjszakara beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízben. Ez egy bögre mungóbab, így három bögre vizet ontunk rá.
  2. Másnap reggel egy tiszta konyharuhát bevizezünk, belerakjuk egy edénybe, amibe kényelmesen elfér majd a bab. Ez lesz a csíráztató "telepünk". Leöntjük az áztató vizet a babról, és a konyharuha egyik felére öntjük, a másik felével pedig betakarjuk. Sötét, meleg helyen 12 órát csíráztatjuk. Én a garázs padlására raktam, de szekrénybe is lehet.
  3. Amikor letelt a 12 óra, akkor bő vízbe felrakjuk főni. Amikor felforr, alacsony lángon 25 percig főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk jól lecsepegni. Az utolsó 10 percben hozzádobhatjuk a zsenge zöldbabot, és készre főzzük. Lehet másik edénybe is, de az extra mosatlan.
  4. Miután a babok jól lecsepegtek, tegyük egy jó nagy tálba, ha van, akkor üveg vagy kerámia legyen.
  5. A hagymát vágjuk vékony karikára, és adjuk a babokhoz.

a pácoláshoz

  1. Egy edényben keverjük össze az ecetet a cukorral, a szójaszósszal meg a chiliszósszal. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük tovább. Adjuk hozzá az olajat, szintén keverjük össze.
  2. Öntsük a pácot a salátára, óvatosan, de alaposan forgassuk össze. Lefóliázva rakjuk a hűtőbe éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Én délután tartottam itt, így lefekvés előtt még egyszer megkevertem a salátát.
  3. A pácot nem fogyasztjuk el, csak a hagymás babot, ezért hagyjuk ilyen sokáig állni benne.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mungóbabos saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

310
mungóbab 20 dkg
zöldbab 30 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
petrezselyem 0 ízlés szerint
rizsecet 2 dl
cukor 2 csapott ek
szójaszósz 2 ek
chiliszósz 1 teáskanál
szőlőmagolaj 2 dl