Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos sertéstokány

Babos sertéstokány
Babos sertéstokány
200 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egész évben félreteszem a napilapot, hogy legyen mivel begyújtani télen. Egy ilyen alkalommal találtam rá, arra az újság darabra, amely ennek a receptnek a leírását tartalmazta. Eszembe jutott egy kedves volt kolléganőm, aki roma volt, és olyan finom töltött káposztát tudott főzni tyúkkal, amilyet csak ő tudott abban a sajátos ízvilágban elkészíteni. Főzettük is vele párszor!

Gondoltam, ez sem lehet rossz, kipróbáltam, és nem bántam meg. Azt, hogy ez az étel mennyire eredeti, nem tudom, de nagyon finom volt!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Valami szénsavas italt vagy üdítőt ajánlok hozzá, mert elég nehéz , laktató étel! Mivel nehéz étel, igyekszem az ilyen ételeknél kevés zsiradékot használni, persze ezt mindenki maga érzi.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított babot enyhén sós vízben, kevés ételízesítővel puhára főzzük. A főzővíz mindig csak egy ujjnyira lepje el.
  2. Zsíron vagy olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sertéslapockát. Beletesszük a fokhagymát, majorannát, pirospaprikát. A borssal, sóval ízesítjük.
  3. A húst is úgy puhítjuk meg, hogy egy ujjnyi szaft mindig ellepje.
  4. Ha kész, tűzálló edénybe egy réteg babot terítünk, a lé éppen ellepje.
  5. Meghintjük kukoricaliszttel.
  6. Erre egy réteg húst teszünk a levével - ez a húsnak a fele.
  7. A tejfölt a tejjel csomó mentesre keverjük, megöntözzük a hús tetejét.
  8. Majd ismét bab, kukoricaliszt, hús, tejföl majd bab, végül kukoricaliszt. Végül annyi lé legyen ismét  rajta, hogy  egy ujjnyira ellepje.
  9. Előmelegített sütőbe tolva, megsütjük.  

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 37 103
elküldve: 13
receptkönyvben: 410
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricaliszttel készült tokány tarkababbal, babos tokány

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-04-06 11:45

Ne tessenek megharagudni, de fuszulykához rizset, vagy pityókát soha. Csakis friss barnakenyeret!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-04-06 16:47

Kedves Sancho !
Én nem haragszom ! " Ízlések és pofonok "
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok !
Köszönöm a véleményét. Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 09:14

Kedves Réka !
Egy finom burgonyapürét vagy egy egyszerű pertezselymes rizs is el tudok képzelni hozzá.
Nem tudom, mennyire voltam nagy segítség ? Üdv: Anci

Réka001
Réka001 / Réka001 Mon, 2012-02-13 19:15

Kedves Anci!
Igen, ezeket azthiszem én is el tudnám hozzá képzelni! Hétvégén megalkotom:)

Réka001
Réka001 / Réka001 Thu, 2012-02-09 18:46

Köretnek tudnál tanácsolni vmit?:) Gondolkodok, de semmi nem jut eszembe, csak max. kenyér:)

1107
fejtett bab 60 dkg
sertéslapocka 80 dkg
vöröshagyma 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
majoranna 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kukoricaliszt 10 dkg
tejföl 500 g
tej 2 dl
sertészsír 1 ek