Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros pulykatokány

Fehérboros pulykatokány
Fehérboros pulykatokány
195 perc / előkészület: 15 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi recept, eredeti neve Pecsenyenyúltokány fehérborral. Amíg a nagyszülők tartottak nyulakat, abból készült, de az már a múlt. Így átírtuk pulykahúsra, és az arányokon is változtattunk. (Az eredetiben 1,6 kg pecsenyenyúlcomb szerepelt, ami egy hadseregnek is elég lenne.) A folyamatos kóstolás az angolszalonna miatt fontos, nehogy túlsózzuk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Burgonyaropogós, krokett, rösti...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk.
  2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a felhevített olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst.
  4. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy percig pirítjuk, majd mehet bele a finom metéltre vágott gépsonka és csemegeuborka is.
  5. A borral felöntjük, csontlével vagy húslevessel készre főzzük/ pároljuk.
  6. Utánízesítjük sóval, borssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 038
elküldve: 6
receptkönyvben: 443
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyne69
nagyne69 Thu, 2015-03-19 12:17

nagyon finom lett, kapros galuskával tálaltam. biztosan elkészítem máskor is :)

Tunci69
Tunci69 Fri, 2014-09-26 16:29

Hát én egy kicsit pórul jártam. Picit elsóztam, de attól még nagyon finom finom lett.Mindenkinek ajánlom.

metimarti
metimarti Sun, 2012-04-29 22:26

Szia!Ez annyira finom kaja, hogy már harmadik hétvégén fözzük kb 2 hónapon belül, először vookban főztem gáztűzhelyen, kétszer pedig a párom bográcsban. Viszont vigyázni kell a sózással, mert könnyen el lehet sózni( a húsleves kockával , hiszen az is sós )
üdv: Márti

Lilian
Lilian / Lilian Mon, 2012-04-30 11:51

Szia Márti!
Örülök, hogy ízlik nektek. A sóval már az angolszalonna miatt is vigyázni kell, mivel az is sós.

550
pulykahús 55 dkg
olívaolaj 9 ek
angolszalonna 10 dkg
gépsonka 10 dkg
csemegeuborka 12 dkg
sűrített paradicsom 5 dkg
finomliszt 10 dkg
fehérbor 2 dl
csontlé 5 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint