Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babos-joghurtos krémleves

Babos-joghurtos krémleves
Babos-joghurtos krémleves
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a leves mindennapos eledel. Valami egyszerűt akartam, és húsmenteset. Néhány babkonzervet találtam a spájzban, így ez a krémleves főtt belőle. 

hozzávalók / 4 adag

  • 2 vörös vesebab konzerv
  • 3 fehér vajbab konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 fej fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk szárított chili
  • 2-3 babérlevél
  • 200 ml natúr joghurt
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors, ételízesítő
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy edényben az olívaolajon, pici sóval együtt megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymákat is, és egy kicsit azt is megfuttatjuk az olajon. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.
  3. A konzerv levét kiöntjük, a babokat hozzáadjuk a hagymához. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük ízlés szerint, sóval, borssal, ételízesítővel. 
  4. Egy kézi merülőmixerrel simára turmixoljuk a levest. Ha túl sűrű, adunk hozzá még vizet.
  5. Visszatesszük a tűzre, beletesszük a babérleveleket, felforraljuk.
  6. Hozzáadjuk a joghurtot, és összeforraljuk.
  7. Tálaláskor rászórjuk a szárított chilit. (Aki nem szereti a csípőset, az elhagyhatja ezt a mozzanatot.)
  8. Fokhagymás pirítóst ajánlok mellé.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babos krémleves, joghurtos krémleves babból, vesebabos-fehérbabos krémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Annapozlányi
Annapozlányi Fri, 2014-03-07 11:03

Köszönöm a receptet :) Egyszerű, gyors és nagyon ízletes. A pirítós hozzá tökéletes.