Nosalty Logó

Babos-csicseriborsós burger sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Babos-csicseriborsós burger sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1509 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 4527 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 427 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    933 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1509 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6220 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1053 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    50 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2798 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 4527 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 427 Kcal

Hozzávalók

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A burgerhez

  1. A leöblített és leszűrt konzerv babot és csicserit villával vagy krumplinyomóval durva péppé törjük.
  2. Az olívaolajon a finomra vágott hagymákat megfuttatjuk.
  3. Az áttört püréhez adjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a friss, finomra vágott fűszereket is.
  4. Egyneművé gyúrjuk, majd a hűtőben 10 percig pihentetjük.
  5. 6 db pogácsát formázunk a masszából, amiket lisztbe, tojásba, majd a burgonyapehely és magok keverékében megforgatunk.
  6. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és süssük pirosra a pogácsákat 8-10 perc alatt.
  7. Szedjük papírtörlőre.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2931
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Ajánló

Amennyiben nem gluténmentesen készítjük, panírozhatjuk a klasszikus módon is a pogácsákat. Az eredeti recept sült paradicsommal és rukkolával tálalta. Tálalhatjuk salátához, tehetjük zsemlébe, adhatjuk főzelékhez feltétnek is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alapreceptet szintén a BBC-s újságban leltem, ezt turbóztem fel a maradék csicseriborsóval és a friss fűszerekkel, ill. gluténmentesítettem a panírozást a kamra tartalmának megfelelően. Figyeljünk a sajt mennyiségére, mert minél több a sajt, annál lágyabb lesz a végeredmény! Finom puha kis burger :) A mienkben jó sok sajt van, így lágy lett, de kihűlve normál állagúvá vált :-D

Hozzászólások

Hozzávalók

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek