r
Nosalty Logó

Északi-tengeri halleves

NS
Északi-tengeri halleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

423
Kalória
37.4g
Fehérje
30.2g
Szénhidrát
10.7g
Zsír
279.1g
Víz
246.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 50 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2117.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    1474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8470.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    5897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    882 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    1877 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 1689 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A halat kb. 2,5 cm-es kockára vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.
  2. Forraljuk fel az alaplét a fehérborral és a mogyoróhagymával.
  3. Adjuk hozzá a halakat fajtánként, puhulási idejüknek megfelelően.( Legkevesebb idő a tőkehalnak, lazacnak a kagylónak és a ráknak kell.)
  4. Fedő nélkül lassú tűzön főzzük max. 10 percig.
  5. Ha a hal megfőtt, keverjük a tejszínt simára a tojássárgájával és adjuk a tűzről lehúzott leveshez. Tegyük bele az apróra felkockázott paradicsomot és a finomra vágott petrezselymet.
  6. Krutonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

A Szakácsok Könyvében találtam rá erre a különleges levesre. Bármilyen tengeri halfilét tehetünk bele, minél többféle halból készítjük annál finomabb az íze. Jó hozzá a vörös márna, tengeri süllő, tőkehal, lazac, nagy rombuszhal, tisztított garnélarák, fésűkagyló.

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek