r
Nosalty Logó

Ausztrál gombasaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
janettaylor
Ausztrál gombasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 416 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 416 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4051.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    892 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    3041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    4031 micro
Összesen 2494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fele adag földimogyoró-olajon pirítsuk meg (nagy lángon) a rusztikusra szelt gombát, kb. 10-15 perc elég is (nehogy levet eresszen), hogy szép aranybarna színt öltsön.
  2. A másik adag földimogyoró-olajon pedig a kesudiót és a mogyorót kezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a mézet és szezámmagot is. 3 perc alatt kérget kap, ezután egy sütőpapírra terítés után hagyjuk kihűlni.
  3. Elkészítjük a dresszinget, amihez egyszerűen összekeverjük az olívaolajat, a mustárt és az ecetet. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Végül felkarikázzuk a paradicsomot, a rukkolát kicsit megtépkedjük, és minden alapanyagot jól összedolgozunk egy tálba. Szobahőmérsékleten egy kicsit állni hagyjuk, hogy érjen össze, és ugyanezen a hőfokon tálaljuk. Egy ropogós kenyérrel vagy frissensültek mellé is mennyei.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2024
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 20.

Receptkategóriák

Ausztrál gombasaláta
janettaylor 107 recept

Különlegesebb gombasaláta, bár spenót helyett rukkola került bele, és szárított paradicsom sem lakozott itthon, így azt kiváltottam nyerssel, mint ahogy a földimogyoró-olajat is belecsempésztem olíva helyett. A jellegén ezen kívül nem változtattam, és jelentem, így is működött. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek