r
Nosalty Logó

Aszaltszilvával töltött csirkemell diós bundában

Rada Anna
Aszaltszilvával töltött csirkemell diós bundában
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

710
Kalória
33g
Fehérje
49.6g
Szénhidrát
35.7g
Zsír
300.3g
Víz
179.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
14.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Összesen 2843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Hercegnőburgonya

Vörösbormártás

Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2416.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 710 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9664.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    6927 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 2843 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A borhoz hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget és az aszalt szilvát, megy egy éjszakára vagy egy órára a hűtőbe. Ez lesz a vörösbormártásnak is az alapja.
  2. A húst kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk és megszórjuk fokhagymaporral ízlés szerint. Folpakkra tesszük, az egyik szélére sorakoztatjuk a lecsepegtetett aszalt szilvát és feltekerjük, egy órára hűtőbe rakjuk.
  3. A diót és a rozmaringot egy kevés sóval késes aprítóval összedaráljuk, jobb, ha vannak benne nagyobb darabok is.
  4. Hűtőből kivéve megkenjük a húst az olvasztott vajjal és beleforgatjuk a diós keverékbe. 180°C-os sütőbe rakjuk 90 percre.

Hercegnőburgonya

  1. Megpucoljuk a krumplit, nagyobb kockákra vágjuk és megfőzzük.
  2. A megfőtt krumplit pépesítjük krumplinyomóval. Először hozzáadjuk a vajat, majd a tojást és a többi hozzávalót.
  3. Csillagcsővel habzsákba tesszük. 5Sütőpapírral bélelt tepsire, ugyanakkora halmokat nyomunk.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Vörösbormártás

  1. A hagymát apróra vágjuk és vajon megdinszteljük.
  2. A maradék szilvát összedaráljuk a maradék vörösborral és a cukorral az aprítóba. 3A hagymához hozzáöntjük a vörösboros, szilvás pürét és felmelegítjük.
  3. Kevés vízzel elkeverjük a keményítőt és hozzáöntjük a mártás alapjához és besűrűsítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek