Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-aszaltszilvás ünnepi csirke

Gesztenyés-aszaltszilvás ünnepi csirke
Gesztenyés-aszaltszilvás ünnepi csirke
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi ebédről megmaradt grillezett csirkemellet a párom hasznosította újra. A kamrában talált gesztenyekonzervet (amit még barátnőm Franciaországból hozott nekünk), aszalt szilvát, feta sajtot és diót kevert a felkockázott húshoz, majd egy csomag leveles tésztába göngyölte az édes-sós keveréket. Az eredmény egy vagány, gyors és laktató étel. A párom merészségének és fantáziájának köszönhető ez a recept . Ezúton is köszönöm neki a finom vacsit, amivel meglepett.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

A tészta megkenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. A megsütött vagy megfőzött csirkehúst apró kockákra vágjuk. Az aszalt szilvát és a feta sajtot is apró kockákra vágjuk, a diót nagyobb darabokra aprítjuk.
  2. A húst összekeverjük a gesztenyeszósszal. (Ha nem áll rendelkezésre gesztenyeszósz, használjunk 10 dkg gesztenyemasszát, amit egy kis tejszínnel lazítsunk fel, és adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot. Ezt érdemes előtte egy külön tálban robotgéppel összekeverni. Egy híg, édes szószt kell kapnunk.)
  3. A gesztenyés húshoz adjuk hozzá a feta sajtot, az aszalt szilvát és a diót, és jól keverjük össze.
  4. Készítsük elő a leveles tésztát. Mi a csomagolásban lévő sütőpapíron hagytuk a tésztát, és egy nagy tepsire helyeztük.
  5. A tölteléket halmozzuk hosszában a kinyújtott tészta közepére egy csíkban. A tölteléket egy kanál segítségével vagy a kezünkkel tömörítsük és formázzuk egyenletes rúddá.
  6. A töltelékre hajtsuk rá a tésztát két oldalról, és nyomkodjuk össze a tetejét és a rúd két végét úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki.

A tészta megkenéséhez

  1. Az elkészült rudat egy felvert tojással megkenjük és megszórjuk szezámmaggal.
  2. 180 C fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 252
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroBrix

Mióta szakács: 2014.04.28.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

leveles tésztába tekert hús, göngyölt hús aszalt szilvával és gesztenyekrémmel, édes-sós krémmel kevert hús leveles tésztában sütve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

783
leveles tészta 1 csomag
csirkemell filé 50 dkg
gesztenyekrém 1 üveg
aszalt szilva 10 dkg
feta sajt 7 dkg
dió 5 dkg
tojás 1 db
szezámmag 3 teáskanál