r
Nosalty Logó

Aszalt-sárgabarackos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabinéni
Aszalt-sárgabarackos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3226.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1409 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.9 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3450 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 4766 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 2 kiskanál cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Robotgép üstjébe öntjük az élesztős tejet, hozzáadunk 10 dkg felolvasztott vajat, egy csipet sót, kb. 5 dkg cukrot (én a kandírozott narancshéj forgatásából visszamaradt narancsos cukrot használom hozzá), és az 50 dkg lisztet.
  3. A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd pihentetjük kb. 30-40 percet, hogy szépen megkeljen.
  4. Amíg kel a tészta, kockázzuk fel kis darabokra a csokoládét, vágjuk fel hasonló méretűre az aszalt sárgabarackot és a kandírozott narancshéjat, és keverjük hozzá a szeletelt mandulát is.
  5. Ha megkelt a tészta, nyújtsuk ki kb. gáztepsi méretűre (lisztezés nem szükséges a nyújtáshoz), kenjük meg egy felvert tojásfehérjével, és ezt szórjuk meg a töltelékkel. A töltelék nem kis mennyiségű, nincs tévedés! Tekerjük fel, mint a bejglit. A szélétől két ujjnyi távolságra vágjuk félbe hosszában, és csavarjuk meg, amennyiszer csak sikerül.
  6. Kenjük meg a tetejét 1 tojássárgájával, amelyet 2-3 evőkanál tejszínnel (vagy tejjel) gazdagítottunk.
  7. 170 fokos sütőben süssük aranybarnára, kb. 35 perc alatt. Felvágás előtt várjuk meg, míg legalább langyos lesz, de hidegen, megvajazva is isteni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 476
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt-sárgabarackos kalács
Gabinéni 9 recept

Ha december, akkor sárgabarackos kalács. Legalábbis a gyerekeim nem tudják elképzelni, hogy ebben az időszakban ne süssünk egy ilyen gazdag töltelékkel rendelkező, igazán harmonikus ízvilágú kalácsot, amelyből kihagyhatatlan a cukrozott narancshéj.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.