r
Nosalty Logó

Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1115.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    397.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6691.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2870 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.7 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    638 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2595 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1561 micro
Összesen 6242 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálba ütjük a tojásokat, és jól felverjük, közben a sót beletesszük, és azzal is keverjük.
  2. Beletesszük az olvasztott vajat, az olajat, a tejfölt, és ezzel is jól összekeverjük.
  3. Beletesszük a vaníliás cukrot, a cukrot, a sütőport, a darált diót, a lekvárt, az aszalt sárgabarackot felaprítva, a mézeskalács fűszert, és elkeverjük.
  4. A legvégén a lisztet tesszük bele, érzéssel, de ennyi igen csak kell bele, jó alaposan eldolgozzuk.
  5. Hagyjuk 20 percig pihenni, letakarva.
  6. A sütőt előmelegítjük, a formákat kivajazzuk.
  7. A formát 2/3-ad részig töltjük, és a sütő középső rácsán betolva, megsütjük.
  8. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a formában picit hűlni, hogy kivehessük a sütiket a formából.
  9. Újra a formát kivajazzuk, újra 2/3-ad részig töltjük, majd betesszük a sütőbe, de már nem kell annyi ideig sütni, mert bemelegedett a sütő, figyeljük, szép aranybarna a széle, megemelkedik, akkor kiszedhető. Így sütjük ki az összeset, és tálaljuk.
  10. Aki szereti, tálalás után, evéskor: fahéjas porcukorral megszórva, még ízletesebbé és finomabbá teheti, és eheti.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5318
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Tálaláskor adhatunk még hozzá finom házi sárgabaracklekvárt is, és ha aszalt szilvával készítjük el, akkor a lekvár is házi szilvalekvár legyen, párosan szép és ízletes:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt sárgabarackos-fahéjas muffin
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük az aszalt sárgabarackot, a sárgabaracklekvárt is és a muffint is. Igaz, húsvét volt, és a mézeskalács íz, az inkább karácsonyi, de egész egyszerűen nagyon finom illatra és ízkombinációra vágytunk, és sikerült :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!