Szilvás muffin 2.- joghurtos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
690
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
2755
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1582 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 337 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 646 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 373 micro
Összesen
690
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 54.1 g
Zsír
-
Összesen 61.1 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 481 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6327.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 118 mg
-
Kálcium 1304 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1969 mg
-
Nátrium 2743 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 513.3 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1348 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 126 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 360 mg
-
Retinol - A vitamin: 517 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2584 micro
-
β-crypt 469 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1493 micro
Összesen
2755
kcal
- 3% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal.
- A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a joghurtot.
- A vajas masszához fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket, miközben folyamatosan hozzáadjuk a tejet.
- A tojásfehérjéket egy kis sóval habbá verjük, majd a tésztához adjuk.
- A muffinformába, elhelyezett muffinpapírokat megtöltjük a tésztával, majd a felszeletelt szilvadarabokat beletesszük a tésztába.
- Előmelegített sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 12809
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
Ha szeretnéd még jobben érezni a fahéj aromáját, szórjál sütés előtt a tészta tetejére fahéjjal elkevert krisztálycukrot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szilva és fahéj tökéletes párosítás, pláne, ha ez a kedvenc sütiformámban egyesül.