r
Nosalty Logó

Szilvás muffin 2.- joghurtos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás muffin 2.- joghurtos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2755 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    646 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6327.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1969 mg
  • Nátrium
    2743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.3 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2584 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1493 micro
Összesen 2755 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a fahéjjal.
  2. A cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a joghurtot.
  3. A vajas masszához fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket, miközben folyamatosan hozzáadjuk a tejet.
  4. A tojásfehérjéket egy kis sóval habbá verjük, majd a tésztához adjuk.
  5. A muffinformába, elhelyezett muffinpapírokat megtöltjük a tésztával, majd a felszeletelt szilvadarabokat beletesszük a tésztába.
  6. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12809
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

Ha szeretnéd még jobben érezni a fahéj aromáját, szórjál sütés előtt a tészta tetejére fahéjjal elkevert krisztálycukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilva és fahéj tökéletes párosítás, pláne, ha ez a kedvenc sütiformámban egyesül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Azt hittük, már nincs hova tovább: folyamatosan drágul egyik kedvenc...

Ahogy azt megszoktuk az utóbbi időben, mindennek kúszik fel az ára, de van az a lélektani határ, aminél már erősen elgondolkozunk, hogy a kosárba tegyük-e az adott terméket. Sokaknál elképzelhetetlen, hogy a reggelt ne egy kávéval indítsák, de nagyon úgy néz ki, hogy egyre drágábban juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...