r
Nosalty Logó

Argentin marhabélszín knédlipirítóssal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
z1
Argentin marhabélszín knédlipirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4222.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    3572 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    394.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 822 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    576 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bár húst sóval nem pácolunk, mégis a borsozás után locsolgassuk meg szójaszósszal. (Én így tettem, bízva abban, hogy ez a só, nem az a só.)
  2. Aztán olajozzuk, és pihentessük a hűtőben egy napot.
  3. Sütés előtt a hűtőből kivesszük, és legalább két órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
  4. Amíg a hús szobahőmérsékletűre melegszik, a borból, a balzsamecetből, a maradék szójaszószból és a worcestershire-szószból redukciót főzünk.
  5. Kevés olajon mindkét oldalát 4-4 percig pirítjuk a húsnak, utána fóliában 4 percig becsomagolva pihentetjük.
  6. Sütés közben oldalanként egy gondolatnyit sózzuk. Nem kell nagyon, mert a redukció sózza, ízesíti.
  7. Közben a hússal egyidőben egy serpenyőben a knédlit kevés olívaolajon mindkét oldalán megpirítjuk.
  8. Tálaljuk, a balzsamecet redukcióval körbeöntjük, kevés csírával díszítjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 12453
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 01.

Ajánló

Másra készültem, és fröccsözgetni kezdtem. Fehérborból. Pedig ehhez inkább minőségi vörösbor illene. Vagy valami macsós, hideg, argentin sör. ...biztos van valami jó sörük!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A minap az egyik áruházban szédelegtem, és megláttam kedvenc husaim egyikét. Az ARGENTIN MARHABÉLSZÍNT! Normál esetben nem veszem meg, mert horrorisztikus az ára, de néha bele lehet nyúlni lejárat közeli dátummal igen vicces áron. Na itt, most pont ez történt. Javaslom mindenkinek, hogy legalább egyszer próbálja ki. Elképesztő a különbség a mi letejelt, kiöregedett, kényszervágott marháink húsa és e között. ...én így médiumra sütve szeretem, és csak a fotó kedvéért vágtam szét!

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Ez is tetszik mint mindig...A knédlit ki sütötte? Érdekelne a recept....Üdv:Bogi

z1

Szia Bogi! Nem sütöttem, hanem pároltam ( g?zöltem ). A recept: ( Rita konyhája cím? oldalon olvastam! ) - 1/2 kg rétesliszt - 1 tojás - 2 dkg éleszt? - teáskanál cukor ( én csak szórom ) - kiskanál só ( én csak szórom ) - 3-3.5 dl. víz Én annyiban javítottam ( ? ) rajta, hogy a víz része, az fele-fele tej volt, és a tésztához hozzátettem egy ev?kanál tejfölt. Kelesztettem és kétszer visszagyúrtam. Utána egy konyharuhát kötöz?spárgával egy lábasra feszítettem, ( alatta egy kevés víz van ), rátettem a tésztát, lefedtem és 25 perc alatt készre g?zöltem. Jó volt. Szeretem a knédlit. Z. ...ja! A konyharuhát is meg kell olajozni, mert egy kicsit ráragad.

Törölt felhasználó

Szia Z! Bocsánat.Tudom hogy nem sütni kell...:))))Csak elírtam.Szóval én is kipróbáltam már csak ilyen pároló edénykébe.Ami szerintem nem jó hozzá.A recept jó lett volna de a módszer nem,mert nem tudott egyenletesen párolódni.Te ezt az adagot egészben pároltad? Legközelebb biztosan így csinálom én is.Köszi hogy leírtad. Ja!Szerintem ha újra megcsinálod be is küldhetnéd hogy meglegyen itt is.Csak a knédli mint köret. Üdvözletem az egész családnak!Szép napot! Bogi

z1

Szia Bogi Nem egyben, hanem két részletben készítettem. ?szintén szólva azt hittem, hogy megnézed a "Rita Konyháján" és egyértelm? lesz. A google-be beütöd, hogy knédli, vagy knédli készítése és kiadja a készítés módját és a receptet. Aztán azt cifrázhatod, ha akarod úgy, mint én. Én elkészítettem szárított vargányával is, de óriási ( !!! ) csalódás lett. Megfogadtam, hogy soha többé nem használok szárított gombát. Semmi köze a frisshez még, ha azt is mondják. Pedig pöpec recepttel készültem, de inkább nem tettem fel. A felvetésedre válaszolva, ...inkább nem! Én alapanyagot, vagy köretet, vagy bármilyen kiegészít?t, háááát nem. Vannak rá mások. A múltkor olvastam egy limonádé receptet... ...vagy valami pürét "a babának"! Vicc!!! De mint tudjuk, a véleményem, mint mindig, most is szubjektív!!! Apát üdvözlöm! Z.

Törölt felhasználó

Nem néztem meg.Nekem teljesen jó az amit te leírtál.Köszi.

z1

...megtisztelsz!

z1

.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek