Knédli

Knédli

Leírás

Speciálisan cseh, ill. szlovák nemzeti étel, többnyire köretként fogyasztják. Gőzgombóc néven is ismert, de a knédlinek rengeteg változata van, így olyan is, amelyet nem gőzölve főznek puhára. Készülhet zsemléből, krumpliból, élesztővel és anélkül, töltve vagy üresen, gőzölve vagy főzve, sőt, akár mikróban is. Tipikusan húsételekhez készítik, párolt káposztával körítve.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Knédli

fehérjetartalom

5 g

zsírtartalom

4 g

szénhidráttartalom

20 g

víztartalom

0 g

gramm knédli?

Top ásványi anyagok

Nátrium

290 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

5 g

Zsír

telített zsírsav

4 g

ásványi anyagok

Nátrium

290 mg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

1 g

vitaminok

4 találat

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...