Knédli

Knédli

Leírás

Speciálisan cseh, ill. szlovák nemzeti étel, többnyire köretként fogyasztják. Gőzgombóc néven is ismert, de a knédlinek rengeteg változata van, így olyan is, amelyet nem gőzölve főznek puhára. Készülhet zsemléből, krumpliból, élesztővel és anélkül, töltve vagy üresen, gőzölve vagy főzve, sőt, akár mikróban is. Tipikusan húsételekhez készítik, párolt káposztával körítve.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

4 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.