r
Nosalty Logó

Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
reka8463
Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1792 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 450 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4208.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1792 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát pedig apróra vágjuk
  2. A bacont vékonyra csíkozzuk, majd zsírjára sütjük. Ha nagyon zsíroz, akkor a felesleges olajat ráöntjük a husira
  3. Miután megpirult a bacon, rátesszük az apróra vágott hagymát, majd azt is megpároljuk.
  4. Ha a hagyma kész, rádobjuk a felaprított gombát is, megvárjuk, míg levet enged, és megpároljuk saját levében, majd elfőzzük azt.
  5. Ha megpárolódott a gomba is, kiszedjük az egészet egy tányérra! (Ez nagyon fontos, mivel a bélszínnek nem szabad főni, csak sülni!)
  6. A serpenyőbe belekanalazzuk a ketchupot, kevés olajat is teszünk mellé, és elkezdjük forralni, míg a ketchupnak szép aranybarna színe lesz, ez plusz ízt ad a husinak majd.
  7. Majd rátesszük a húst is, és elkezdjük pirítani a ketchupos olajon. Nem kell megijedni, ha kissé füstöl.
  8. Ha már kezd kérgesedni, rátehetjuk a mustárt is. Egész addig sütjük, míg megpuhul.
  9. Ha megpuhult, visszaborítjuk a hagymás-gombás alapot, majd nyakon öntjük a főzőtejszínnel. Sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.
  10. A savanyú uborkát hasonló darabokra vágjuk, mint a bélszínt, és legutoljára hozzátesszük.
  11. Rottyantunk egyet rajta, és kész is. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11793
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Ajánló

Mi sült krumplit csináltunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
reka8463 8 recept

Télen sokszor fordulunk meg pizzázókban, éttermekben a barátokkal. Az egyik barátunk kedvenc kajája ez. Még soha nem ettem, csak az övéből kóstoltam mindig...és most úgy döntöttem, hogy meglepem magamat  és persze a családomat ezzel a szuper kajával. Minden erőfeszítésem ellenére sem kaptam bélszínt, úgyhogy ez végül disznóhusiból készült, de mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódást okozni ez az étel, még akkor sem, ha valaki csirkehusiból csinálja meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek