Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti

Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti
Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen sokszor fordulunk meg pizzázókban, éttermekben a barátokkal. Az egyik barátunk kedvenc kajája ez. Még soha nem ettem, csak az övéből kóstoltam mindig...és most úgy döntöttem, hogy meglepem magamat  és persze a családomat ezzel a szuper kajával. Minden erőfeszítésem ellenére sem kaptam bélszínt, úgyhogy ez végül disznóhusiból készült, de mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódást okozni ez az étel, még akkor sem, ha valaki csirkehusiból csinálja meg.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi sült krumplit csináltunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát pedig apróra vágjuk 
  2. A bacont vékonyra csíkozzuk, majd zsírjára sütjük. Ha nagyon zsíroz, akkor a felesleges olajat ráöntjük a husira
  3. Miután megpirult a bacon, rátesszük az apróra vágott hagymát, majd azt is megpároljuk.
  4. Ha a hagyma kész, rádobjuk a felaprított gombát is, megvárjuk, míg levet enged, és megpároljuk saját levében, majd elfőzzük azt.
  5. Ha megpárolódott a gomba is, kiszedjük az egészet egy tányérra! (Ez nagyon fontos, mivel a bélszínnek nem szabad főni, csak sülni!)
  6. A serpenyőbe belekanalazzuk a ketchupot, kevés olajat is teszünk mellé, és elkezdjük forralni, míg a ketchupnak szép aranybarna színe lesz, ez  plusz ízt ad a husinak majd.
  7. Majd rátesszük a húst is, és elkezdjük pirítani a ketchupos olajon. Nem kell megijedni, ha kissé füstöl.
  8. Ha már kezd kérgesedni, rátehetjuk a mustárt is. Egész addig sütjük, míg megpuhul.
  9. Ha megpuhult, visszaborítjuk a hagymás-gombás alapot, majd nyakon öntjük a főzőtejszínnel. Sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.
  10. A savanyú uborkát hasonló darabokra vágjuk, mint a bélszínt, és legutoljára hozzátesszük.
  11. Rottyantunk egyet rajta, és kész is. Jó étvágyat!

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 9 837
elküldve: 4
receptkönyvben: 122
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

reka8463

Mióta szakács: 2011.07.19.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ketchupszószos gombás bélszín, ketchupos-baconös bélszín

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reka8463
reka8463 / reka8463 Tue, 2011-08-02 23:17

meg osztanád velünk az eredeti receptet itt?az enyém alatt,h tudjuk mi a hagyományos?eredeti?

csato
csato Tue, 2011-08-02 23:12

Szia!
Na tudtam,hogy kapok!:) Nem baj!
Két dolog miatt nem tettem fel.Az egyik az,hogy nekem ezek a receptek evidensek mert a szakmám,és eszembe sem jutott,mert nekem egyértelmű dolgokká váltak ezáltal.Egyszerűen fel sem merült bennem!/Nem,nem gyakorlom csak itthon ,sosem volt kedvem étteremben főzni /
A másik az,hogy erre az oldalra fotók kellenek!Na ehhez totál béna vagyok!Van valami gépem,de ..........
Szóval csak néha ilyen paraszt módon belepampogok.
Amúgy meg imádok főzni,és nagyon szeretem ezt az oldalt.Rengeteg jó ötletet kapok.
Szóval ez a nagy fene oka miért nem tettem fel!
És igen írtad a bélszínt.Mondjuk a csarnokban lehet kapni 6ezerX-ért,na az viszont tényleg csak egy rétegnek megy megvenni.Sajnos.Nekem tuti nem.És nem a bélszínre írtam a megjegyzésem,hanem a ketchupra.És újra kérem ne haragudj. üdv Csató

jolci
jolci Tue, 2011-08-02 22:46

Annyi okos ember van......
Hát nem a fenében mindegy,hogy valaki milyen formában készíti a saját verzióját,ha finom.

reka8463
reka8463 / reka8463 Tue, 2011-08-02 22:04

Megjegyzés:az étel címe módosítva lett.nem így tettem fel kb.2 hete.
amugy meg heteket kutattam 1 jo sztroganoff receptért mert itt csak hasonlót találtam de mustár és ubi nálkül és gondoltam megosztom veletek,h másnak ne kelljen bujja a világhálot a recept után.
amúgy meg ha jól emlékszem írtam,h bélszínből akartam készíteni,de egy húsosnál sem volt bélszín max.darálthús.
de kedves Csató!kérdem én,h akkor mi a fenéért nem tetted fel a te sztroganoff receptedet ide?????????

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-02 21:48

Csató!nincs it gond egy szál sem,kifejezted a véleményed,azt is szabad:)
Ahány ház annyi szokás,személyem is kedveli ezt a receptet,csináltam már csirkéből,pulykából,sertésből,csak abból nem amiből az eredeti van:D
üdv.:Zsuzsi

csato
csato Tue, 2011-08-02 21:44

Szia!
Se bacon,se ketchup, se paradicsom.A fenti nevű ételben .Ne haragudj,de ez így van.Oké írtad,hogy a'la Te.Na ettől még lehet finom,csak a brassói az az,a Wellington is az,és társai is.Egy fodros tésztából készült izére sem írom ki,hogy vargabéles!
Na a vanília pudingtól meg rángásaim vannak/már a boltitól/,és ha megnézed a sütik zömében szerepel.De miért?Nem értem!
Ez szerintem egy dolog miatt fontos,és az a hagyomány őrzése,az elődök tisztelete.
Már nem fussa,de régen mikor éttermekbe jártam lehidaltam milyen palacsintákat kaptam Gundel néven. Finom volt a többsége csak épp nem az.
Szóval egyáltalán nem a recepted akartam kritizálni,csak bosszant ez,és ennek már többször hangot adtam,és kaptam is érte!
Azt gondolom azért,ha maradi is vagyok,hogy vannak alapvető dolgok.Ha csinálok egy csipkét/egy gombot nem tudok felvarrni:)/akkor Csató csipke,és nem Halasi a'la Csató.
Amúgy meg megejtem a recepted,mert biztos finom!ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ mit kapok ezért!Már most félek!
üdv Csató

z1
z1 / z1 Sat, 2014-01-18 23:45

...minden szavad igaz, bár a megváltoztatott elnevezés, ( "Réka módra") valamennyire elfogadhatóvá teszi ezt az erősen átformált, az eredetitől eltérő receptet.

Z.

454
bacon 5 szelet
vöröshagyma 1 közepes fej
gomba 5 közepes db
marhabélszín 60 dkg
napraforgó olaj 2 ek
ketchup 2 ek
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
csemegeuborka 3 db