r
Nosalty Logó

Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
reka8463
Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 450 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1792 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 135 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1052.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 450 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4208.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1754 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1792 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    274 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 135 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát pedig apróra vágjuk
  2. A bacont vékonyra csíkozzuk, majd zsírjára sütjük. Ha nagyon zsíroz, akkor a felesleges olajat ráöntjük a husira
  3. Miután megpirult a bacon, rátesszük az apróra vágott hagymát, majd azt is megpároljuk.
  4. Ha a hagyma kész, rádobjuk a felaprított gombát is, megvárjuk, míg levet enged, és megpároljuk saját levében, majd elfőzzük azt.
  5. Ha megpárolódott a gomba is, kiszedjük az egészet egy tányérra! (Ez nagyon fontos, mivel a bélszínnek nem szabad főni, csak sülni!)
  6. A serpenyőbe belekanalazzuk a ketchupot, kevés olajat is teszünk mellé, és elkezdjük forralni, míg a ketchupnak szép aranybarna színe lesz, ez plusz ízt ad a husinak majd.
  7. Majd rátesszük a húst is, és elkezdjük pirítani a ketchupos olajon. Nem kell megijedni, ha kissé füstöl.
  8. Ha már kezd kérgesedni, rátehetjuk a mustárt is. Egész addig sütjük, míg megpuhul.
  9. Ha megpuhult, visszaborítjuk a hagymás-gombás alapot, majd nyakon öntjük a főzőtejszínnel. Sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.
  10. A savanyú uborkát hasonló darabokra vágjuk, mint a bélszínt, és legutoljára hozzátesszük.
  11. Rottyantunk egyet rajta, és kész is. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11017
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Ajánló

Mi sült krumplit csináltunk mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sztroganoff bélszín ahogy Réka készíti
reka8463 8 recept

Télen sokszor fordulunk meg pizzázókban, éttermekben a barátokkal. Az egyik barátunk kedvenc kajája ez. Még soha nem ettem, csak az övéből kóstoltam mindig...és most úgy döntöttem, hogy meglepem magamat  és persze a családomat ezzel a szuper kajával. Minden erőfeszítésem ellenére sem kaptam bélszínt, úgyhogy ez végül disznóhusiból készült, de mindenkinek csak ajánlani tudom, nem fog csalódást okozni ez az étel, még akkor sem, ha valaki csirkehusiból csinálja meg.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

tuti kis recept :*

Törölt felhasználó

Szia! Se bacon,se ketchup, se paradicsom.A fenti nev? ételben .Ne haragudj,de ez így van.Oké írtad,hogy a'la Te.Na ett?l még lehet finom,csak a brassói az az,a Wellington is az,és társai is.Egy fodros tésztából készült izére sem írom ki,hogy vargabéles! Na a vanília pudingtól meg rángásaim vannak/már a boltitól/,és ha megnézed a sütik zömében szerepel.De miért?Nem értem! Ez szerintem egy dolog miatt fontos,és az a hagyomány ?rzése,az el?dök tisztelete. Már nem fussa,de régen mikor éttermekbe jártam lehidaltam milyen palacsintákat kaptam Gundel néven. Finom volt a többsége csak épp nem az. Szóval egyáltalán nem a recepted akartam kritizálni,csak bosszant ez,és ennek már többször hangot adtam,és kaptam is érte! Azt gondolom azért,ha maradi is vagyok,hogy vannak alapvet? dolgok.Ha csinálok egy csipkét/egy gombot nem tudok felvarrni:)/akkor Csató csipke,és nem Halasi a'la Csató. Amúgy meg megejtem a recepted,mert biztos finom!ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ mit kapok ezért!Már most félek! üdv Csató

z1

...minden szavad igaz, bár a megváltoztatott elnevezés, ( "Réka módra") valamennyire elfogadhatóvá teszi ezt az er?sen átformált, az eredetit?l eltér? receptet. Z.

Törölt felhasználó

Csató!nincs it gond egy szál sem,kifejezted a véleményed,azt is szabad:) Ahány ház annyi szokás,személyem is kedveli ezt a receptet,csináltam már csirkéb?l,pulykából,sertésb?l,csak abból nem amib?l az eredeti van:D üdv.:Zsuzsi

Törölt felhasználó

Az itt az két t bet?.bocsi....

reka8463

Megjegyzés:az étel címe módosítva lett.nem így tettem fel kb.2 hete. amugy meg heteket kutattam 1 jo sztroganoff receptért mert itt csak hasonlót találtam de mustár és ubi nálkül és gondoltam megosztom veletek,h másnak ne kelljen bujja a világhálot a recept után. amúgy meg ha jól emlékszem írtam,h bélszínb?l akartam készíteni,de egy húsosnál sem volt bélszín max.darálthús. de kedves Csató!kérdem én,h akkor mi a fenéért nem tetted fel a te sztroganoff receptedet ide?????????

Törölt felhasználó

Annyi okos ember van...... Hát nem a fenében mindegy,hogy valaki milyen formában készíti a saját verzióját,ha finom.

Törölt felhasználó

Szia! Na tudtam,hogy kapok!:) Nem baj! Két dolog miatt nem tettem fel.Az egyik az,hogy nekem ezek a receptek evidensek mert a szakmám,és eszembe sem jutott,mert nekem egyértelm? dolgokká váltak ezáltal.Egyszer?en fel sem merült bennem!/Nem,nem gyakorlom csak itthon ,sosem volt kedvem étteremben f?zni / A másik az,hogy erre az oldalra fotók kellenek!Na ehhez totál béna vagyok!Van valami gépem,de .......... Szóval csak néha ilyen paraszt módon belepampogok. Amúgy meg imádok f?zni,és nagyon szeretem ezt az oldalt.Rengeteg jó ötletet kapok. Szóval ez a nagy fene oka miért nem tettem fel! És igen írtad a bélszínt.Mondjuk a csarnokban lehet kapni 6ezerX-ért,na az viszont tényleg csak egy rétegnek megy megvenni.Sajnos.Nekem tuti nem.És nem a bélszínre írtam a megjegyzésem,hanem a ketchupra.És újra kérem ne haragudj. üdv Csató

Törölt felhasználó

:)

reka8463

meg osztanád velünk az eredeti receptet itt?az enyém alatt,h tudjuk mi a hagyományos?eredeti?

Törölt felhasználó

:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek