r
Nosalty Logó

Angol karácsonyi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maffci
Angol karácsonyi torta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 7414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 327 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    229.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3726.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    713 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1306.4 g
  • Cukor
    972 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    424 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2307 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    2725 micro
  • β-crypt
    313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1729 micro
Összesen 7414 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 327 Kcal

Elkészítés

  1. A margarint kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, rummal, rumaromával és a fűszerekkel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
  3. A lisztet vegyítjük a sütőporral, és belekeverjük a masszába.
  4. Hozzákeverjük a felaprított aszalt gyümölcsöket és a mazsolát.
  5. Kerek, alján kikent formába öntjük a masszát.
  6. Előmelegítés nélkül tűpróbáig sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, takarjuk le sütőpapírral.
  7. Ha megsült, kihűtjük, és a formából kivesszük.
  8. Felmelegített baracklekvárral megkenjük.
  9. Ha a lekvár megszilárdult, a tojásfehérjéből és a porcukorból mázat készítünk, ezzel vonjuk be a tortát.
  10. Marcipánnal, cukorgyönggyel stb. díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17029
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Ajánló

Az angolok marcipánnal vonják be a tortát a mázon kívül, de nekem úgy nagyon tömény édes volt, persze ki lehet próbálni úgy is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karácsony előtt 3-4 héttel szoktam elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Alufóliába csomagolva, hűvös helyen tároljuk.

Hozzászólások

Lilla

Kedves Maffci! Nagyon megtetszett a torta! Annyi kérdésem lenne, hogy ha megsütöd karácsony el?tt 3-4 héttel, nem szárad ki a süti az ünnepig? Köszi el?re is a választ, szép napot: Lilla

Maffci

Ha jól becsomagolod alufóliába és száraz, h?vös helyre teszed, nem szárad ki. Finom, zamatos süti, ami felvágás utáni napokban a legízletesebb. Remélem ha elkészíted, neked is ízleni fog!:) Szép napot neked is! Annamari

Lilla

Kedves Annamari! Köszönöm szépen a gyors választ! Ki fogom próbálni, jöv? hétvégén meg is sütöm! Nagyon jó, hogy már ennyivel az ünnep el?tt el lehet készíteni, így nem az utolsóm napokban kapokodok majd vele :-) Már csak egy kicsi nehézség van, karácsonyig távoltartani t?le a családot :-D Köszi a receptet, Lilla

Maffci

Nagyon szívesen:) Én is azért szeretem többek között, mert karácsony el?tt már jóval el lehet készíteni, és jó érzés, hogy egy sütivel már nem kell pepecselni ünnepek el?tt. Én már 15 éve minden karácsonykor megsütöm, annyira szereti a családom:) Jó sütögetést! Annamari

Törölt felhasználó

Kedves Maffci! Nagyon örülök, hogy Rád találtam, pont ezt a receptet hajkurászom már pár napja. Egyszer Londonban ettem ilyet, és isteni finom volt... :) Elhatároztam, hogy idén karácsonyra elkészítem. Viszont én a marcipános "tömör-gyönyör" változatot készíteném. :) A marcipánbevonathoz nincs véletlenül recepted? Köszi, almesco

Maffci

Kedves Almesco! Örülök, hogy megtaláltad nálam amit kerestél!:) A marcipánbevonat nagyon egyszer?, mert csak annyi, hogy a baracklekváros bekenés után rá kell tenni a folpack között kinyújtott (eredetileg fehér) marcipánmasszát. Kb. 15-20 dkg kell hozzá. Aztán díszíteni tetszés szerint. Jó sütögetést!:)

Törölt felhasználó

Értem, köszi. És amúgy baracklekvárral miért kell megkenni? Ez az eredeti receptben is benne van? Nem is emlékszem, hogy éreztem volna lekvárt. Bár elég jó puha volt a marcipán alatt, biztos attól. :) Azt hiszem, jöv? héten el is készítem.

Maffci

Igen, benne van a lekvár az eredetiben! Nem érezni valóban, de zamatosabbá teszi a tésztát.

Diorissimo

Igazán jól hangzik ez a recept!Biztosan nagyon finom lehet. Kár, hogy a gyerekeim nem szeretik a mazsolás, aszalt gyümölcsös sütiket . :( /pedig én meg a férjem igen/. Lehet, hogy magunknak mégis elkészítem, meglepem vele a páromat! :)

Maffci

Próbáljátok ki a férjeddel, nem fogjátok megbánni!:)

Diorissimo

Már be is vásároltam hozzá! :)

Törölt felhasználó

Nos hát,elkészítettem szenteste el?tti napon. Nagyon megijedtem, mert irtó sokáig sült,a teteje viszont hamar barnulni kezdett.Ahogy mondtad,letakartam süt?papírral és végül gyönyör?re sikeredett.Azonmód meg is kóstoltuk és kivétel nélkül mindenkinek ízlett. Ahogy teltek a napok egyre finomabb lett.El sem akarták hinni,hogy én sütöttem. Bízvást állíthatom,nem utoljára készítettem el! Köszönöm, az egész család nevében!

Maffci

Nagyon örülök, hogy ízlett!:) És valóban, ez a sütemény minél többet áll, annál finomabb:)

Diorissimo

Most sütöm másodszor, el?ször karácsonyra készítettem el, csokival bevonva, nagyon ízlett nekem is és a férjemnek is.A mostani fondanttal lesz bevonva és a lányom viszi holnap a gimibe, sütisüt? versenyre, ahova tradicionális angol süti kellett. Remélem, ot is akkora sikere lesz, mint nálunk!:)

Maffci

Nagyon örülök, hogy ekkora sikere volt:)! Drukkolok, hogy a lányod kapjon valamilyen jó helyezést!:)

xgerdusx

szia! Erdekelne, hogy az ''aszalt gyumulcsok'' pontasabban mit tartalmaz? koszi

Maffci

Szia! Aszalt szilva, füge, sárgabarack, datolya, áfonya stb. Amit szerettek :) Jó sütögetést!

maazs

Szeretném megkérdezni, hogy marcipán bevonattal és díszítéssel, teljesen készen csomagolod alufóliába ?

Maffci

Szia! Bocsánat, már biztos nem aktuális, de csak a natúr sütit kell becsomagolni, díszíteni közvetlenül fogyasztás el?tt kell.

Címlapról ajánljuk

További cikkek