r
Nosalty Logó

Extra csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bettina11
Extra csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Összesen 9516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    689.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 796 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.4 g

Zsír

  • Összesen
    522.9 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8277.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1955 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1040 mg
  • Foszfor
    3364 mg
  • Nátrium
    1626 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1166.6 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3998 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3766 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2776 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 9516 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét. A 4db tojásfehérjét 50g cukorral verjük kemény habbá.
  2. Egy másik tálba tegyük a 4db tojássárgáját 2,5dl tejjel, 0,5dl olajjal és a maradék kristálycukorral (200g).
  3. Egy újabb tálba rakjuk bele az összes száraz hozzávalót. (310g finomliszt, 40g kakaópor, 1 csomag sütőpor)
  4. A tojássárgájás tálban keverjük el a hozzávalókat egy kézi habverő segítségével, majd kb. 2-3 adagban szitáljuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük el. (sűrű masszát kell kapnunk 😊)
  5. A kapott sűrű masszához adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét 2 részletben és óvatosan forgassuk össze.
  6. Kb. 32 centiméteres kör alakú tortaformába öntjük. Kis lángon kb 1 óra, vagy alul-fölül sütés 150° C kb. 1 óra. (Tűpróbával ellenőrizzük)

Extra csokis párizsi krém

  1. (1 nappal a torta összeállítása előtt érdemes elkészíteni, vagy, ha ez nem lehetséges a krém elkészülése után, 10-20 percre mélyhűtőbe kell rakni)
  2. 1 tábla(90g) csokoládét felkockázva, 200g vajat feldarabolva, 70g kakaóporral rakjunk egy tálba.
  3. Egy lábasban 1dl vizet forraljunk fel 200g cukorral, majd öntsük a tálban lévő hozzávalókhoz.( hagyjuk állni) Kézi habverővel keverjük el és hagyjuk pihenni a masszát.

Főzött csokikrém

  1. 3 dl tejet 5 evőkanál liszttel csomómentesre keverjük és felfőzzük. (puding állagot kell kapjunk)
  2. Ha kihűlt, akkor összekeverjük a (250g) margarinnal habosra kevert (200g) porcukorral.
  3. A kapott masszához hozzáadunk 3-4 evőkanál mascarponét, 3-4 evőkanállal az extra csokis párizsi krémből és 20 g kakaóport, majd kézi mixerrel összekeverjük.
  4. (Ez egy nagyobb mennyiségű krém, ez lesz a burkoló krém is, ezért érdemes összeállítás előtt pár órát hűtőszekrényben pihentetni.)

Összeállítás

  1. A csokis piskótát 3 lapba vágjuk.
  2. Az első lapra kerül az extra csokis krém, majd a 2. lapra a főzött csokikrém kb. 2/3 része.
  3. Ráborítjuk az utolsó lapot, amit beburkolunk a maradék főzött csokikrémmel.
  4. Ízlés szerint díszíthetjük csokiforgáccsal, csokicsurgatással, kakaóporral.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 711
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bettina11 1 recept

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Extra csokis párizsi krém

Főzött csokikrém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!