Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokihabos joghurttorta

Csokihabos joghurttorta
Csokihabos joghurttorta
68 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (65)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Agyon dicsértem magam, hogy milyen ügyes vagyok, milyen fantasztikusat sütöttem, mire a fiam megkérdezte, hogy nem vagyok-e kicsit nagyképű, aztán megkóstolta, és csak annyit mondott: nem!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Joghurtkrém

Csokikrém

Összeállítás

ajánlat

Gyermekem barátjának esküvőjére készítettem el ezt a tortát. A "Porcukros rózsadísz tortára" recept alatt látható, hogy milyen módon díszítettem. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat, cukrot vaníliás cukrot habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, és beleforgatjuk.
  2. A sütőforma aljára sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a tésztát, és megsütjük. A kihűlt tortalapot meggylekvárral megkenjük. Magas tortagyűrűvel körbevesszük.

Joghurtkrém

  1. A hulalát kemény habbá verjük. (A fél litert egyben, majd kettévesszük).
  2. A joghurtot a cukorral jól kikeverjük.
  3. A zselatint a citrom levével felmelegítjük, majd állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a joghurthoz. Végül óvatosan belekeverjük a hulalát.
  4. Rákenjük a tortánkra, és betesszük a hűtőbe.

Csokikrém

  1. A folyékony tejszínt felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a tejkaramellákat, majd hozzáadjuk az étcsokit is, és azt is felolvasztjuk. Közben kevergetve kihűtjük.
  2. Óvatosan hozzákeverjük a felvert hulalához.
  3. Ráöntjük a tortánkra, és elsimítjuk, mintázzuk. Néhány órára hűtőbe helyezzük.

Összeállítás

  1. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 77 086
elküldve: 61
receptkönyvben: 1 686
elkészítve: 97/97
Facebookon megjelent: 2

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-joghurtos torta, torta kétféle krémmel, csokihabos joghurtos torta

Hozzászólások (65)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth_eni
toth_eni Sun, 2018-03-25 16:51

Isteni finom lett! Köszönöm a receptet.
Minden tökéletes lett benne ízre és állagra egyaránt. Bár a lekvárról mi megfeledkeztünk időközben,de legközelebb úgy is kipróbálom majd :)

kacju
kacju Mon, 2018-01-01 09:58

Köszi a receptet nagyon finom lett, glutén és laktóz mentesen csináltam. Piskóta rizslisztből, krémek laktózmentes joghurtból, tejszínből.
a hulala maradt.

Ritmut
Ritmut Sun, 2015-06-14 18:49

Kedves Helga,

Csak annyit kérdeznék, hogy mennyire magas legyen a tortaforma? Nekünk ilyen "átlagos" van itthon. 6,5 cm magas.
Előre is köszönöm a válaszod :)

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2015-06-16 08:06

Szia! 8,5 cm magas gyűrűvel veszem körbe miután megsütöttem a tésztát. Kb. 1 cm-rel lejjebb lesz a krém, mint a pereme mikor beleöntöm a krémet. Jó sütést! Üdv:Helga

Youlcsi
Youlcsi / Youlcsi Sun, 2015-04-12 12:13

Kedves Helga! Ez a süti lett a hétvégi desszertünk, nagyon finom lett. Köszi a receptet.

jesolo
jesolo Wed, 2014-12-03 19:37

Koszonom Helga a vàlaszt na mèg kèrdeznèk milyen àtmèroju a tortasuto?

jesolo
jesolo Wed, 2014-12-03 21:30

Helga ne haragudj hogy mindig kèrdezek mivel hètfon van a fèrjem szulinapja .Mivel hogy Jesoloban èlek ès minden èvben èn sutom a tortàt igy megint ki kell hogy tegeyk magamèrt .A fèrjem gyerekei imàdjàk amit sutok -fozok.Kicsit olaszosan kicsit magyarosoan .Mit mondasz ha a kèt krèmet megcserèlem felulre teszem a fehèret ès a tetejère teszek erdei gyumolcsoket? Azèrt gondolkodom ezen a recepten mert husokat fogok kèsziteni ès ezek utàn jobb egy konnyu torta

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2014-12-04 15:09

Szia! Szerintem ne cseréld meg, mivel a csokikrém sokkal lazább állagú. A fehér a zselatin miatt kicsit tömörebb. A fiam szülinapjára készítettem én is ilyen tortát, de akkor josta lekvárra tettem szeletelt őszibarack befőttet, a tetejét tejszínhabbal díszítettem, úgy is nagyon finom volt. Te is tehetsz a tetejére kis tejszínt és rá a gyümölcsöt, biztosan nagyon finom és mutatós lesz. Csak várjál néhány órát, hogy a csokihab megszilárduljon. Nem egy tömény, édes torta, nyugodtan kínálhatod húsok után. Jó sütést! Üdv: Helga

jesolo
jesolo Thu, 2014-12-04 15:29

Szia Helga !nagyon aranyos vagy hogy igy torodsz velem na jò nem cserèlem meg akkor azt mondod hogy a piskotàra kenjek lekvàrt èn szoktam eltenni sàrgabarackot mer az a kedvenc de most csinàltam olyat hogy oszi ès sàrga keverèke van fugèm mert azt is szoktam eltenni .Akkor mit mondasz hogy milyen legyen a lekvàr ha màsra gondolsz itt lehet sok izt kapni ès akkor milyen gyumolcs legyen? Ezek utàn jon a fehèr krèm majd a csokikrèm.Igy gondoltad?

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2014-12-04 16:12

Szia! A piskótára jön a lekvár. Savanykás lekvár illik hozzá szerintem, mint pl. meggy, ribizli, fekete ribizli, josta, szeder. Ha a sárgabarackod nem túl édes - és még darabos is- az is remek bele. Erre jön a fehér, majd a csokikrém. Üdv:Helga

jesolo
jesolo Fri, 2014-12-05 07:43

Szia !koszonom a torodèst sàrgabarack lesz mert èn szeretem darabosra ès nem èdesre kèsziteni majd irom neked hogy milyen sikerrel jàrtam .Udv:ILDI

jesolo
jesolo Sat, 2014-12-06 19:32

Szia HELGA !ma megsutottem a piskotàt de nekem 28-as a tortaformàm igy 4tojàssal kèszitettem jò 2cm-es a piskota az elèg ès a krèmeket màsfèlszeres adaggal kèszitem holnap Udv :ILDI

jesolo
jesolo Tue, 2014-12-02 17:55

Jaj segitsetek mi az a tejkaramella az a hosszukàs alaku puha omlos karamell?

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sat, 2014-09-27 16:49

Megsütöttem,de elfelejtettem lekvárral a piskótát megkenni,így a joghurtos krémbe kevertem bele itt-ott áfonya lekvárt,nagyon finom lett,sokszor kedvenc lesz.Köszi a receptet :)

sonce85
Sonce / sonce85 Fri, 2014-09-26 09:14

Kedves Helga! Sajnos későn olvastam a hozzászólásodat.... és elékszítettem a tortádat,kicsit módosítva. A meggylekvár helyett hidegre dermedő csokit raktam rá és a piskóta is csokis lett. Valami mennyei lett,a joghurtkrém,a csokiskrém minden!!! Egy volt a baj,hogy percek alatt elfogyott..a kollégáim imdáták :-) Köszönet a receptért :-)

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2014-10-03 12:56

Szia! Nagyon szívesen, jó ötlet, én is kipróbálom az újításod! Üdv:Helga

kaktuszk
kaktuszk Thu, 2014-09-25 07:51

Végül vettem egy nagyobb tortaformát és megcsináltam. Nagyon jó lett!! És a teteje tényleg elég kemény lett, így nemcsak a gyertyát, hanem a tűzijátékot is elbírta! Az én díszítésem picit szabálytalanabbra sikerült megfelelő célszerszám híján :) A piskótával volt némi nehézségem, ezért annyit változtattam, hogy külön forgattam bele a tojásfehérjéket. Az is meglepő volt, hogy mennyire jól passzol egymáshoz a citromos és a csokis krém. Külön-külön elég tömények, viszont együtt tökéletes az ízkombináció! Köszönöm ezt a szuper receptet, biztosan el fogom még készíteni!

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2014-10-03 12:53

Szia! Nagyon szívesen, és örülök, hogy tetszik a recept! Üdv:Helga

kaktuszk
kaktuszk Thu, 2014-09-18 14:00

És még egy kérdés: a magas tortagyűrű mekkora? Nekem sajnos csak egy 24x6,5-cm-es tortaformám van itthon. Az még kb. megfelelő lehet ezekhez az arányokhoz?

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2014-09-18 16:28

Szia! A fiam szülinapjára én is ezt a tortát készítettem, (díszítettem egy kis fehér habbal) és simán bele lehetett szúrni a gyertyákat. (A kisebbik épp ma 31 éves, ő mascaprone-s narancstortát kért:) )
Az én formám viszont 26 cm-es és mikor a krémet teszem bele, 8,5 cm-es gyűrűvel veszem körbe, ami majdnem tele lesz. Így mindenképpen az arányokon kell változtatnod.
Jó sütést! Üdv: Helga

kaktuszk
kaktuszk Thu, 2014-09-18 16:50

Szia! Köszönöm a gyors választ! Akkor még átgondolom, hogy hogyan is legyen. Lehet, hogy lassan be kellene szereznem egy nagyobb formát :))) Mindenesetre megnyugtató, hogy a gyertyát is bírja. Köszönet a receptért!

kaktuszk
kaktuszk Thu, 2014-09-18 13:27

Szia! Nagyon jól néz ki! Azt meg tudnád mondani milyen a krém állaga? Gyertyát tudok bele szúrni? Szülinapra készíteném...

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2014-09-09 17:36

Kedves Helga!megszeretnem kerdezni,hogy a meggylekvar hellyettesitheto ribizli lekvarral?vagy hidegre dermedo csokival?sajnos meggy lekvarom pont nincs itthon.valaszodat koszonom.holnap megszeretnem sutni.szep estet.

mira1
Helga1 / mira1 Wed, 2014-09-10 14:03

Szia! Lehet ribizli lekvárt is beletenni, sőt tehetsz rá őszibarack befőttet is, én a múltkor úgy készítettem és nagyon finom volt. A meggylekvárom viszont tele van meggyszemekkel, így ezzel is elég volt. A kissé savanykás íz jól illik a csokihabhoz.
Jó sütést! Üdv:Helga

sallai katalin
sallai katalin Mon, 2014-09-08 13:21

Szia Helga!
szeretnem meg tudni, ha nem legkevereses a sutom, hanem villany, akkor hany fokra kell tenni es hany percre? Itt floridaban nem lehet kapni Hulala tejszint , nincs olyan pl hogy fozo vagy sima. Csak sima tejszin van . Akkor hogyan csinaljam? Zselatin csak porban van nincsenek lapok sajnos. Sok minden nincs, vanilias cukor pl, koszonom a valaszt az emailemre kerhetem ha lehetne? kati.sallai@gmail.com
megegyszer koszonom

Garamira
Garamira Mon, 2014-08-04 18:30

Kedves Helga1! Nagyon klassz lett ez a torta, főleg így nyár derekán! Könnyű, kellemes! Mivel sütőm nincs a főzőfülkémben, így a tésztát tiramisu alappal oldottam meg! Nagy sikere volt a családban, a fiamat leptem meg vele szülinapjára! Köszönjük! :)

popostar
Popostar / popostar Tue, 2014-07-22 07:16

Szia!
Tegnap elkészítettem a szülinapi ebédre. Nekem sajnos csak 1 szelet jutott belőle, mert nagyon hamar elfogyott, de az isteni volt. Ez a csokihab egyszerűen ellenállhatatlan. :)
Köszi a receptet, ketten is elkérték ;)

h.bernadett1
h.bernadett1 Thu, 2014-07-03 10:25

Szia :) szeretném megkérdezni hogy milyen tejkaramellàt tettél a csokihabba? A bocisat vagy kisebb méretüt? Kisfiamnak szeretném megsütni 6àn vasárnap a szülinapi bulijàra.

mira1
Helga1 / mira1 Thu, 2014-07-03 18:18

Szia Bernadett! Bocis méretű volt a tejkaramella. Boldog szülinapot a kisfiadnak, Neked meg jó sütést! Üdv:Helga

abbeybaby
abbey / abbeybaby Mon, 2014-06-30 20:45

Megcsináltam. Hulalát vettem, és nem bántam meg. Igazatok van, könnyebb vele bánni, és nagyon jó állagú lesz. Annyit módosítottam, hogy nem natúr, hanem meggyes joghurtot használtam. Fantasztikusan jó lett!

Makika0605
Makika0605 Sun, 2014-06-29 13:40

helo.nekem csak 2dl hulalám volt itthon,a boltban meg csak az Oké márkájút kaptam,de azzal is tök jó lett,és jól verhető volt
de szerintem a hulala a jól verhetőségen kívül azért is jó általában,mert önmagában is elég édes....

mira1
Helga1 / mira1 Fri, 2014-06-27 13:57

Szia! Nem tudom, hogy jobb-e! Véleményem szerint, könnyebb vele bánni. Biztos, hogy megfelelő keménységűre tudom felverni. Sok recept tejszínt ír habfixálóval, aki inkább ahhoz ragaszkodik nyugodtan használhatja. Én viszont már jártam úgy, hogy vaj lett belőle (igaz ezt is felhasználtam egy másik sütihez). Üdv:Helga

Makika0605
Makika0605 Thu, 2014-06-26 12:39

Kedves Helga1!
A sütit kb 10 perce raktam be a hűtőbe.
Eddig nem voltam ide regisztrálva,de amint kész lett a csokis hab,úgy gondoltam nem hagyhatom szó nélkül.Nagyon-nagyon finom!!!!!!
A teljes süti még nem tudom milyen lehet összességében,de a piskóta egyszerű(én bourbon vaniliás cukrot raKtam hozzá,és 3 tojásból csináltam,mert nagyobb a formám),a meggyes krém szintén hibátlan(a boltban elnéztem és csak itthon vettem észre,h zselatin fixet vettem,de a tejszínhez és a 3 joghurthoz pont elég volt)....a csokikrémet pedig már említettem.Itt csak annyit változtattam,h nem mertem csak úgy felmelegíteni a tejszínt,mert nincs jó tapadásmentes kislábasom,így vízgőz fölött melegítettem és olvasztottam.
Szóval,KÖSZÖNÖM EZT A KLASSZ RECEPTET!!!

688
tojás 2 db
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 6 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
joghurt 250 g
cukor 3 ek
zselatin 10 g
citromlé 1 citromból nyert
növényi habtejszín 2.5 dl
habtejszín 2 dl
tejkaramella 10 db
étcsokoládé 20 dkg
növényi habtejszín 2.5 dl
meggylekvár 20 ek
cukrozatlan kakaópor 5 ek