r
Nosalty Logó

Ananászos tejszínes torta

Smaragd konyha
Ananászos tejszínes torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

592
Kalória
7.4g
Fehérje
59.3g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
82.3g
Víz
182.1g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
44.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

Összesen 7108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

piskóta tészta

ananász krém

tejszínhab krém

összeállítás

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.4 g

Zsír

  • Összesen
    442 g
  • Telített zsírsav
    264 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4196.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    711.1 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    987.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1037 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3512 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    860 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 7108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 268 kcal

Elkészítés

piskóta tészta

  1. Külön választjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgáját kikeverjük a cukorral habosra. A fehérjét pedig a vaníliás cukorral és a csipet sóval habbá verjük.
  2. A sárgájához adjuk a sütőporos lisztet, és a fele fehérjehabot. Jól összekeverjük, majd a másik fele habot már óvatosan egyneműre keverjük.
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  4. Hagyjuk kihűlni a formában.

ananász krém

  1. A tejet és az ananászkonzerv levéből 2 dl-t odateszünk melegedni, amikor már majdnem forr, lassan beleszórjuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük.
  2. Addig főzzük kevergetve, míg sűrű nem lesz. Majd lehúzzuk a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni, néha belekevergetünk, hogy a teteje ne legyen száraz.
  3. A puha vajat kikeverjük habosra a cukorral, és hozzá adagolva a lisztes-tejes krémmel jól összekeverjük.

tejszínhab krém

  1. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval.

összeállítás

  1. A kihűlt tortalapot kivesszük a formából, és rákenjük a málnalekvárt, erre rákenjük az ananászos krémet, majd rárakosgatjuk a kockákra vágott ananászkompótot.
  2. Erre rákenjük a tejszínhabot, de hagyunk még a tálban belőle a díszítésre. Amit habzsákba töltve nyomkodunk a torta tetejére.
  3. Betesszük a hűtőbe megdermedni. Kb 2-3 óra múlva kivesszük, és az oldalát olvasztott csokoládéval bevonjuk. Szilikon formában a csokoládét hagyjuk megdermedni, és díszítjük vele a tortát.
  4. Tetszés szerinti cukorka tojásokkal és marcipán figurával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

Ez a marcipán kiscsibe és a tojás cukorkák nagyon megtetszett az üzletben, gondoltam, ehhez való tortát kell sütnöm. Amilyen sárga a kiscsibe, az ananász jutott az eszembe.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...