r
Nosalty Logó

Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-pudingos torta Gogi Mónitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    370.9 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3513.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1159 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    463.4 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1724 micro
Összesen 5469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját, mindvégig a habverőt használjuk. Ha ezzel a folyamattal kész vagyunk, egy fakanállal óvatosan, apránként hozzákeverjük a malátakávés lisztkeveréket. Mikor ezzel is megvagyunk, egy kipapírozott tepsibe öntjük a masszát, és megsütjük.
  2. Ezidő alatt a pudingot simára keverjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Félretesszük kihűlni, de időnként meg-megkavarjuk.
  3. Amíg hűl a krém, kikeverjük a vajat habosra, és hozzáadjuk a porcukrot és a mézet. Mindig magában kavarjuk a vajat, mert a cukorral együtt nem habosodik ki olyan gyorsan, és szépen. A jól lehűtött tejszínt is felverjük a habfixálóval.
  4. Ha a piskóta megsült, kivesszük a sütőből, és leporcukrozott papírra bortjuk (mert különben odaragad), és hagyjuk kihűlni.
  5. A főzött krémet több részletben hozzákeverjük a vajas alapkrémhez, és amikor szép sima, belekeverjük óvatosan a tejszínhab 2/3-át. A többi kell a díszítéshez.
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, betöltjük a krém kb. 2/5-vel. A tetejét bevonjuk a fehér krémmel jó alaposan, hogy ne kandikáljon ki a piskóta. Kb 2 ek fehér krémet betöltünk egy zacskóba, és félretesszük. A maradék krémbe belekeverjük a kakaót, és zacskóba töltjük és kezdődhet a díszítés. A félretett tejszínhabbal körbedíszítjük a tortát, és kész is vagyunk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x45
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4823
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kisfiam kedvenc állata a Gogi (a fekete kandúr macskánk Kormi), hogy miért épp Goginak hívja, az számunkra talány. A szülinapja előtt mindenkinek újságolta, ha kérdezték, ha nem, hogy őt Dódinak (Flóri csak nem tudja kimondani) hívják, 2 éves lesz, és Gogi tortát kap a születésnapjára. Én pedig vettem a bátorságot, és megalkottam... Több kevesebb sikerrel, mert nagyon finom lett, csak a macskánkra nem hasonlít a rajzom, mert rajzolni nem tudok. De Flórinak nagyon tetszett, és ez a lényeg... szerintem.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek