r
Nosalty Logó

Ananászos-őszibarackos csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Ananászos-őszibarackos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1658 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 9942 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 93 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1261.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4569 micro
  • β-crypt
    1162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 1658 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    323.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9016.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1089 mg
  • Foszfor
    4149 mg
  • Nátrium
    2503 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2129 g
  • Cukor
    1271 mg
  • Élelmi rost
    128 mg

VÍZ

  • Összesen
    7566.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2625 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    105 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    183 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2605 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27415 micro
  • β-crypt
    6971 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2852 micro
Összesen 9942 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A két befőttet, kicsi falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A levét félretesszük mindkettőnek.
  3. A csirkemellet felkockázzuk közepes nagyságra és tálba téve a sült csirke fűszerkeverékkel és borssal átkeverjük.
  4. Sütőzacskóba tesszük a gyümölcsöket levükkel együtt és a tálba tett fűszerezett csirkemellfilét.
  5. A tyúkhúsleves fagyasztott kockát és a fokhagymát is betesszük a zacskóba.
  6. Kicsit átmozgatjuk a zacskó tartalmát, majd a tetejére 4-5 lyukat szúrúnk fogpiszkálóval és betesszük egy tepsibe.
  7. Sütőbe téve, középső rácson, készre pároljuk.
  8. Forrásban lévó sós, olajos vízben 7-8 perc alatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17839
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Aki gondolja, próbálja ki párolt rizzsel, azzal is finom. Ha teszünk bele némi mézet, és világos szójaszószt, nem vesztünk vele, de így egyszerűbb formában is megállta a helyét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ananászos-őszibarackos csirkemell
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkemellet szerettem volna édes ízesítéssel elkészíteni és bár elfogyott a szójaszószom, mézem, úgy gondoltam, a kétféle gyümölccsel megoldható lehet. A család szerint is finom lett, nem maradt egy falat sem. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez nekem nagyon tetszik, de lenne egy kérdésem. Jól értelmeztem, hogy a kétféle bef?tt levét plussz az 5oo ml fagyos levest is a süt?zacskóba kell tenni? Mi lesz ennyi lével?

Éva-Anyóca

Kedves periscope! Az ananász leve, miután kiszedtem a karikákat, nem sok, tehát nyugodtan beleönthettem a zacskóba. A barack levéb?l is el?ször kicsit öntöttem, azaz a felét. Aztán, láttam, hogy a kétféle bef?tt gyümölcs, és a hús, tulajdonképpen elbírja, és mivel s?r?,ízesebb lé, azaz nem tiszta víz, beleöntöttem,-és a húsba igazán jól beleivódik, a f?zés-párolás során, és kellemes ízt is ad neki, és a zacskó tetején meg amúgy is kell, hogy ki ne pukkadjon,a zacskó, négy-öt lyukat szúrni fogpiszkálóval, ott a felesleges g?z kijön, tehát ami lé benne marad, az itt kellemes szaftot képezett. Természetes, hogyha ez a mennyiség számodra soknak t?nik, ne tedd bele, én csak próbálkoztam, és bejött.:-)) Remélem, ha kevesebb lével is, de sikerül majd elkészítened:-)) Jó étvágyat! Szép napot holnapra és szép hétvégét! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves gregoreva! Köszi a választ, ha ennyi lével van kipróbálva és bejött, akkor biztos így lesz a jó. Mi is szeretjük, ha szaftosabb. Annyira tetszik, hogy szerintem már most a hétvégén ki fogom próbálni. Tetszenek a többi receptjeid is! Jó dolgokat találsz ki. Neked is szép napot és szép hétvégét! Erzsi

Éva-Anyóca

Kedves periscope! Én tényleg beletettem, és sikerült:-)) Egy kis szaft meg akár rizshez, akár tésztához, fincsi, f?leg az ilyen gyümölcsös,édeskésebb.:-)) Remélem, hogy nem fogsz csalódni, itt azóta újráztam,de még harmadik gyümit is tettem bele, körtét:-)) ( konzerv) Finom volt.:-) Nagyon szép, nyárias hétvégét kívánok, sok pihenést, jó f?zést! Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!