Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-szójaszószos csirkemell

Ananászos-szójaszószos csirkemell
Ananászos-szójaszószos csirkemell
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story-ja, csak gyors és finom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Burgonyapüré vagy rizs illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Az ananászt lecsöpögtetjük (a levét félretesszük). A hagymát félkarikákra vágjuk.
  2. A páchoz összekeverjük a szójaszószt a tejszínnel, az ananász levével. Ízesítjük borssal, gyömbérrel, cayenne borssal és kardamommal. Ebben pácoljuk a csirkét legalább 20 percig.
  3. A hagymát a kókuszolaj felén megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és az ananászt. Sózzuk, borsozzuk. Öt perc alatt összeforraljuk.
  4. A csirkét kiszedjük a pácból, és a maradék kókuszolajon gyorsan átsütjük.
  5. Végül a szójaszószos-tejszínes keveréket beforraljuk mártás sűrűségűre.
  6. Egy tányérra halmozzuk a húst, mellé az ananászt. Ezt meglocsoljuk a mártással, és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 117
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sandrine

Mióta szakács: 2012.02.24.
57 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ananászos csirkemell, szójaszószos csirkemell, pácolt csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
csirkemell filé 1 db
ananászkonzerv 340 g
csemegekukorica 20 dkg
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szójaszósz 3 ek
főzőtejszín 1.5 dl
ananászlé 3.5 ek
fahéj 2 csipet
cayenne bors 1 csipet
kardamom 0.5 kávéskanál
kókuszolaj 2 teáskanál
sajt 5 dkg