Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananásszal rakott csirkemell

Ananásszal rakott csirkemell
Ananásszal rakott csirkemell
100 perc / előkészület: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története... ananászos husit akartunk. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kikenünk az olajjal. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és eloszlatjuk a tálban.
  2. A húst kis kockákra vágjuk. Az ananászt leszűrjük, és ha esetleg túl nagyok, azt is felvágjuk.
  3. A szalonnára teszünk egy réteg husit, sózzuk, borsozzuk. Erre ananászt teszünk, majd megint hús, só, bors és ismét ananász.
  4. A tetejére annyi reszelt sajtot teszünk, hogy teljesen befedje.
  5. Letakarva, megsütjük. A végén fólia nélkül, kicsit hagyjuk, hogy a sajt megpiruljon.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 39 137
elküldve: 5
receptkönyvben: 637
elkészítve: 23/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos-baconös csirkeszeletek, ananászos tepsiben sült csirkemell

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztankone
sztankone Fri, 2018-01-05 20:26

Isteni finom.
Nem ráérős, ez egy nagyon gyors és nagyon egyszerű recept.
Köszönöm.

Orsyy
Orsyy Sat, 2015-01-24 19:20

Nagyon jol sikerült,egyfojtába tudnám enni :D :) zöldséges rizsköretel fogyasztottuk.

vtimi74
vtimi / vtimi74 Wed, 2013-03-20 11:04

Pénteki ebéd lesz, a kérdésem még annyi lenne, hogy előmelegíted a sütőt? 90 percig sütöd? Köszönöm előre is :)

andika3
andika3 Sun, 2012-02-19 15:11

Örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Ma ez volt az ebéd és isteni finom volt. Köszönöm!!!!

kukta51
kukta51 Mon, 2011-08-22 12:28

Ez nagyon finom és könnyű étel. Én nagyon sok időnek tartom a 75 perc lefedett sütést, ugyanis a csirkemell nagyon gyorsan átpuhul. Sokkal puhább és szaftosabb marad, ha csak 2O-25 percig sütjük.Bacon nélkül is nagyon finom. Úgy még fogyókúrázók is fogyaszthatják büntetlenül. /Én nem szoktam szétdarabolni a csirkemelleket./

Arianne113
Csillus / Arianne113 Wed, 2011-06-08 06:57

Nagyon jó ez a recept el szeretném készíteni, csak annyit kérdeznék, hogy lefedve mennyi ideig süssem körülbelül? Alul felül sütős sütöm van..:D Na ezt jól megaszondtam:D

Csilla

Évi.76
Zsirai Éva / Évi.76 Wed, 2011-06-08 08:13

Kedves Csilla!

Értem a lényeget! :)))
Kb. 75 perc legyen lefedve. Aztán fólia nélkül hagyd még sülni, hogy kicsit megpiruljon a teteje!

Örülök, hogy tetszik a recept és remélem, hogy ízleni is fog!

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!!!

Évi

625
csirkemell filé 1.5 db
bacon 3 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ananászkonzerv 500 g
sajt 6 dkg
olívaolaj 2 ek