r
Nosalty Logó

„Ámor nyila” (vörösboros szederkrém)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 484 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1937 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 484 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    890 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 1937 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szederragu elkészítése:
  2. Ha a szeder friss, akkor a szedret átválogatjuk, megtisztítjuk, majd egy közepes méretű edénybe tesszük. A mirelit szedret egy közepes méretű edénybe tesszük, kiolvasztjuk.
  3. 10 szem szedret félreteszünk díszítésnek.
  4. Egy kisebb edénybe öntjük a vizet, beletesszük a szegfűszeget, a cukrot és összeforraljuk.
  5. Ráöntjük a megtisztított szederre és 25 percig főzzük.
  6. Hozzáadjuk a vörösbort és még egyszer felforraljuk.
  7. Szederkrém elkészítése:
  8. Az elkészült szederragut összeturmixoljuk, átszűrjük és hűtőbe tesszük.
  9. Amikor lehűlt, a keményre felvert tejszínhabbal és a zselatinnal összekeverjük.
  10. Habzsákba tesszük a krémet, majd a poharakba adagoljuk. (A tálaló poharakat, fagylaltos kelyheket előzőleg hűtőben lehűthetjük. )
  11. Tejszínhabbal, citrom szeletekkel, a félretett szederrel, mentalevéllel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16686
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 05.

Ajánló

Valentin napra ajánlom ezt az üde, vérpezsdítő desszertet. Magas a kálium és az antioxidáns tartalma is.   A poharak aljára tehetünk babapiskótát, piskótát, gyümölcsöt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

„Ámor nyila”  (vörösboros szederkrém)
Mártika és Feri 107 recept

A régi Várkert kaszinó étteremben készítették ezt a finom desszertet; Vomberg Frigyes mesterszakács receptje alapján. Vomberg Frigyes: séf 1992-2003 között, jelenleg ételtervező szakács( food-stylist), a Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagja.   Az étteremről:  A Várkert Kaszinó épületét az egyik leghíresebb magyar építész, Ybl Miklós (1814-1891) tervezte, s jelenleg a Világörökség részét képezi. 1905-ben kávéházként építették újjá, majd 1913-ban zenepavilonná alakították át. Az elmúlt negyven évben elegáns étteremként üzemelt. 1992-ben renoválták az épületet, így visszanyerte eredeti állapotát és eleganciáját. Európa egyik legszebb kaszinója talált otthonra benne, ahol jelenleg is exkluzív környezetben várják a szerencsejátékokat kedvelő vendégeket.  

Hozzászólások

Elisabeth

 Szia! Elkészítettem a desszertedet, és már bánom, hogy csak 1 személyes adagot csináltam bel?le, mert egyszer?en isteni finom :) Gratulálok a recepthez, szupi! U.I.: nem írod, hogy az egy citrom levét hol teszed bele, de gondoltam akkor, mikor a szederragut elkészíted, ezért én ott raktam bele :) Üdv: E.

Törölt felhasználó

Kedves Elisabeth! Köszönöm, köszönjük a dícséretet. Vonberg Frigyes-t illeti f?leg. Örülök, hogy ízlett. Üdvözlettel:Ferenc

Éva-Anyóca

Nagyon szép és biztosan finom is, az én receptjeim nem lesznek ilyenek, mindannyiótoké nagyon spéci!!!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves gregoreva! Egy id? után észre sem veszed és finomabbnál finomabb és szebbnél szebb ételeket sikerül majd készítened! Üdvözlettel: Mártika és Feri

Éva-Anyóca

mártikaésferi!Köszi a biztatást,rám fért,egy kissé elbizonytalanodtam,ez az igazság.Nagyon jól esett,amit írtatok.Napfény nélkül nem igen lehet fényképezni, de majd holnap,amikor új ételt kreálok, hátha újra beköszönt!!Azt nem értem még, és lehet, ez is csak az én butaságom, de szakácsként el vagyok fogadva, és a szakácsok között a képem, nem nagy durranás, de nem szerepel?Ez hogyan m?ködik??Köszi!Éva-Anyóca

Mártika és Feri

Kedves Éva! Megnyitod a saját oldaladat azonosító+jelyzó és baloldalt van ilyen szöveg, hogy megtekintés, mellette , hogy szerkesztés. A szerkesztés menüben a saját fényképet a saját számítógépedr?l fel tudod tölteni. Ha valamilyen kérdésed van az info@nosalty.hu-ról megkérdezheted. Nekünk is Petra nagyon sokat segített. Üdvözlettel: Ferenc

Gerzsó

Kedves Éva! De hiszen ott a képed az "új szakácsok" között, mert ugye te vagy az Éva-Anyóca? És sárga tulipánok vannak a nagyon szép képen. Evvel kapcsolatban nemrég elindult egy akció, hogy arra kérünk mindenkit, aki nem a saját arcképét tette fel, tegye meg, mert szeretnénk megismerni. Ennek sokan eleget tettek, nagy örömünkre. Én is változtattam, mert eredetileg csak háttal voltam a képen. Várjuk a jó kis receptjeidet! Szeretettel üdvözöl Zsóka néni

Éva-Anyóca

Zsóka néni Drága!!Akkor lehet, hogy a szakács nem látja saját magát??Mindegy, a lényeg, hogy Ti láttok engem.Megpróbálom a fiamat megkérni, hogy a nem éppen fotogén arcomat valahogy el?nyös pózban kattintsa le.Megjegyzem, nem vagyok csúcs, ezért nem szeretem, ha fényképeznek,de oké, legyen a kéréseteknek helye.Köszi mindent!!Éva-Anyóca

Edit

Kéne , hogy Te is lásd magadat :)) Valami baj van akkor. A nézetségi statisztikádra ha rákattintasz akkor ott van legalul a neved amin regisztráltad megad. Ha arra rákattintasz akkor látni kell a képedet ha raktál fel.Üdv Edit

Éva-Anyóca

taksi!Nagyon köszi az infót!Én még csak tanuló vagyok, de lassan majd belejövök, csak türelemmel legyetek, és minden jobb lesz.Köszi!Éva-Anyóca

Edit

Most látom , hogy csak tulipánokat raktál fel azt cseréld le a saját képedre és akkor mi is fogunk látni:)))

Mártika és Feri

Kedves Éva-Anyóca! A szép sárga tulipánokat mi is látjuk. Mártika imádja a sárga szín? virágokat. Üdvözlettel: Ferenc

Éva-Anyóca

Ferenc és Mártika!!Én is imádom a tavaszi virágokat, azon belül is a sárga tulipánt, és egyáltalán mindent, ami sárga, vagy narancssárga.Köszi!Éva-Anyóca Legkés?bb augusztusba lesz felrakva a fénykép, ugyanis,mire sulikezdés lesz, nem csak a lányt, de magam is begurítom a fodrászhoz, és akkor talán emberibb képem lesz.De ne számoljatok valami nagy durranásra, 8 és fél éve leszázalékoltan, betegen itthon, ha nem eszek, már a gyógyszereimt?l is hízok, szóval, nem Barbie hercegn? fog jönni!!!Sziasztok!Éva!

Éva-Anyóca

Kedves taksi!laraed!Gerzsó!,MártikaésFeri! Heuréka!!!!!!!!!!!!Megtaláltam magam az új szakácsok között!Na, ennyit az én ügyességemr?l, de megtaláltam magam."És mégis mozog a Föld!" na ez van, amúgy vannak fenn receptjeim, bár nem sok, csak még nem sokan néztétek meg, és lehet, nem is olyan jó.Majd próbálkozok még.Éva-Anyóca

Edit

Kedves Éva ! Valószín? , hogy még várakoznak a receptjeid mert még egy sincs az oldaladon feltéve., azért látod azt ,hogy csak kevesen nézték meg mert csak azt jelzi ki amikor Te megnézed. Majd ha az áll a recept mellett , hogy elfogadva akkor kerül ki az oldalra Üdv Edit

Mártika és Feri

Kedves Éva! Izgalommal várjuk a recepteket. Most még nem láttam egyetlen egy receptet sem, de lehet, hogy várakozik. Várjuk a bemutatkozó fotót is. Üdvözlettel: Ferenc

Éva-Anyóca

Kedves taksi és laraed!!!Igen, még várakozás alatt állna, tényleg ez van oda írva melléjük.Köszi a kedves tájékoztatást.Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek