Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aloo achar - nepáli burgonyasaláta

Aloo achar - nepáli burgonyasaláta
Aloo achar - nepáli burgonyasaláta
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a köretet szolgáltam fel a csirke biryani mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a száraz fűszereket pirítjuk, míg el nem kezdenek barnulni, ekkor hozzáadjuk a mustármagot, és pirítjuk, míg el nem kezd pattogni, majd hozzáadagoljuk a zöld chilit, azt is megpirítjuk.
  2. Ekkor belekeverjük a felkockázott főtt krumplit, hozzáadjuk a mangóport, majd az őrölt pirított szezámmagot és a citromlevet, és addig keverjük, míg kéregként vonja be a burgonyát. Ha száraz, olajat adjunk hozzá, vizet semmiképp sem. Ha szükséges, sózzuk.
  3. Tálalásnál szórjuk meg aprított korianderlevéllel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 591
elküldve: 4
receptkönyvben: 412
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns fűszerezésű krumpliköret, indiai krumplisaláta, burgonyás egytál

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-12-02 22:51

Nem szerette a napot, a félárnyékos helyen maradt meg, de nem nőtt nagyon nagyra. Aztán volt olyan is ,a mi fél év után hajtott ki, amikor úgy érezte, kellemes neki az időjárás. Nekem sem túl sikeres a zöldfűszer nevelés. Egyszerűbb megvenni. Inkább beteszem azonnal a mélyhűtőbe és onnan használom. Nem olyan, mint a friss, de hasonló.

barczimarika
barczimarika Sat, 2012-08-04 19:37

Finom lehet, kár hogy a hozzávaló fűszereket, itt ,ahol én élek, nem lehet beszerezni. Pedig kipróbálnám. :(

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-08-04 21:02

Kedves Marika!
Ezeket a fűszereket szerintem nagyobb bevásárló központban is meg lehet kapni. Ha ilyen helyen jársz, szerezd be, nem sokra van szükség, és próbáld ki. Koriandert pedig ültethetsz is, én is úgy szoktam, és akkor van friss zöld. Próbáld ki a receptet, ha van rá módod, mert igen finom. Szép hétvégét! Üdvözlettel: Évi néni

darkoadrienn
darkoadrienn Mon, 2013-12-02 18:02

Kedves Éva!
Olvasom, hogy ültettél saját koriandert. Én is vettem a piacon cserepeset, de nekem szinte azonnal kihalt. Mit szeret, mit kell vele csinálni, hogy ilyen szép színe maradjon, mint a képen? Az enyém rögtön sárgulni kezdett, és kiszáradt, pedig locsoltam rendesen, és nem is vágtam belőle túl nagy csokrot egyszerre.

214
burgonya 4 db
szezámmag 25 g
chili 3 db
kurkuma 0.5 kk
chili 0.5 tk
római kömény 0.5 kávéskanál
mangó 3 g
görögszéna 1 tk
mustármag 0.5 tk
repceolaj 0.6 dl
himalája só 1 csipet
citromlé 0.6 dl
koriander 2 ek