Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ecetes nyári krumplisaláta

Ecetes nyári krumplisaláta
Ecetes nyári krumplisaláta
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Régimódi" salátalében készült saláta, a Mamám csinálta főtt zellerkarikák hozzáadásával is, úgy is finom nagyon. Ha majonézest készített, előző este ugyanebbe a lébe beáztatta a krumplit, hagymát, majd másnap leszűrte, és óvatosan összevegyítette a házilag készített majonézzel. Kis trükk, nagy hatással!

hozzávalók / 4 adag

  • 6 db nagyobb krumpli
  • 1 közepes hagyma v. póré v. snidling
  • 1 ek só
  • 2 ek cukor
  • kb. 2 ek hagyományos ecet
  • frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj

ajánlat

Legjobb 1 nappal előbb elkészíteni, hogy a krumplit jól átjárhassák az enyhén ecetes-sós ízek. Grillezett vagy egybe sült húsokhoz jól passzol.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, mossuk, kettévágjuk, és keresztben vastagabb karikákra vágjuk. A főzővízbe 1 ek olívaolajat öntünk, megsózzuk. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük, vigyázva, hogy a krumplik ne főjenek szét.
  2. A salátástálban sót-cukrot-ecetet összekeverünk, vízzel felöntjük, belekeverjük az olajat, és a krumplit még langyosan hozzátesszük a léhez.
  3. Borsot őrölünk rá, és a tetejére szórjuk a nagyon vékonyra vágott hagymakarikákat. (Én most pórét használtam.)
  4. Az egészet óvatosan összekeverjük. Ha teljesen kihűlt, betesszük a hűtőbe.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 354
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

ecetes krumplisaláta, krumplisaláta ecetes-hagymás lében, póréhagymás krumplisaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3masmama
3masmama Fri, 2013-08-30 13:32

Köszönöm. Nagyon tetszik, ki fogom próbálni. Majd jelzem, hogy ízlett.

3masmama
3masmama Fri, 2013-08-30 09:35

Mihez lehet enni ezt a salit? Bocsi a tudatlanságomat, bár nekem nem voltak nagyijaim, akiktől "régi" finomságokat lehetett volna tovább vinni.

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2013-08-30 12:37

Kedves masmama,

altalaban frissensült husikhoz keszitem, grillezett, serpenyös... de jo egybesülthöz is. A sok le azert jo, mert remekül atitatja a krumpedlikat a kellemes izekkel. Van egy masik jo variacioja is: ejszakara beaztatni ebbe a lebe, masnap leszürni, es majonezzel összekeverni. Nagyon fincsi! Üdv.: Marti