r
Nosalty Logó

Almatorta TunyaCsáp konyhájából

NS
Almatorta TunyaCsáp konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1071
Kalória
15.9g
Fehérje
156.3g
Szénhidrátok
43.4g
Zsír
270.4g
Víz
131.5g
Koleszterin
9.6g
Rost
58.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1071 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1071 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4739.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    2034 mg
  • Nátrium
    1191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1081.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    883 micro
Összesen 4280 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban jól összekeverjük. A zsírt, a tojást és a tejfölt tegyük a tetejére, majd kézzel vagy géppel jól gyúrjuk össze. (Mivel a baba aludt, kénytelen voltam kézzel készíteni, de nem tartott tovább 5 percnél.)
  2. Ha kellően összeállt, lisztezzük meg egy kicsit, és forgassuk át jól a tálban, majd tegyük a hűtőbe.
  3. Az almát pucoljuk meg, majd szeleteljük fel cikkekre. Vegyünk egy fazekat - ha lehet teflont - , és tegyük bele az almát.
  4. Lassú tűzön kavargassuk meg néha. Ha enged némi levet, tegyük rá a cukrot és a fahéjat, és kavargassuk folyamatosan, nehogy a cukor odaégjen. Kb. 5 percnyi párolás után vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni.
  5. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd vágjuk kétfelé (az egyik legyen kicsit nagyobb). A nagyobbik felét nyújtsuk ki akkorára, hogy egy tortaformába beleférjen peremestül.
  6. Tegyük bele a tésztát, egyengessük el a peremnél, majd szórjuk meg szépen zsemlemorzsával. Halmozzuk rá a még meleg almát. A tészta másik felét nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd vágjuk csíkokra, ezzel fedjük be rácsosan a torta tetejét.
  7. Megsütjük. Ha kivettük a sütőből, érdemes rögtön porcukorral megszórni a tetejét. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sokszor készítek ebből a tésztából különféle süteményeket. Nagyon szeretjük, mert egyszerű, és gyorsan elkészíthető. Ez alkalommal feleségemnek tortaként készítettem el ezt az almáspitét. Nagyon finom lett.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...