r
Nosalty Logó

Lisztmentes almatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Lisztmentes almatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3689 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 307 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2049.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.5 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1214 micro
Összesen 3689 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval habosra keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz az olajat.
  4. A mandulát elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez, és összedolgozzuk a tésztát.
  5. Belekeverjük az almát és a az aszalt gyümölcsöket.
  6. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, a tetejét megszórjuk szeletelt mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt készre sütjük. A végén tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 57520
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Receptkategóriák

Segal Viktor Piknik című könyvét lapozgatva találtuk ezt a receptet. Már kétszer is elkészítettük, viszont harmadszorra lecseréltük benne a hagyományos finomlisztet mandulalisztre. Pontosabban őrült mandulára. Az eredeti utasítás szerint aszalt fügével kellene megbolondítani, de a kamrában csak aszalt vörösáfonyát és sárgabarackot találtam, úgyhogy ezt tettem hozzá. A mandulától eszméletlenül könnyű lett, sokkal jobban csúszott, mint a lisztes változat, úgyhogy nektek is ezt a verziót ajánlom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Super recept!!!

Törölt felhasználó

Szia! Szeretném megsütni ezt a tortát, kérdésem lenne, hogy kókuszolajjal helyettesíthetem-e a napraforgót és ha igen, ugyanabban az arányban? Illetve a nádcukrot Xilittel és itt is érdekelne a mennyiség. El?re is köszönöm!

Törölt felhasználó

Épp most eszem ezt a fincsi sütit! Eszközölnöm kellett ugyan egy-két módosítást, hogy a süti megfeleljen az étkezési szokásainknak, de szuperfinom, pihe-puha almatorta lett bel?le!!! Csak 20 dkg ?rölt mandula volt itthon - 5 dkg cirokliszttel pótoltam, és csak 2 alma - amit egy répával toldottam ki 35 dkg-ra. Xilitet használtam (1:1 felhasználási arány, a cukorhoz képest), és a tetejére durvára aprított kesudió került. Ja, földimogyóró-olajat raktam bele, mert csak az volt itthon :)) (én kókuszolajat biztosan nem tennék ebbe a sütibe, f?leg nem 150ml-t, mert a kókusz íze teljesen elnyomná az almát, mandulát és a fahéjat is...) Naggyon-nagggyon finom lett! :))

Rigójános

Mit?l lenne a kókuszolajnak kókusz íze? Ez az infó honnan származik? Én pl. rántott húst, sült krumplit is sütök kókuszolajban, csodásan szépen sül meg benne minden...

Törölt felhasználó

Nekem most sül éppen, de rossz el?érzeteim vannak. Sajnos a boltban kapható mandulaliszt a jelenlegi pénztárcámnak túl drága volt, ezért kókuszliszttel és zanpehyle liszttel helyettesítettem. Cukor helyett én is ugyanannyi mennyiség? xilitet tettem bele. Az az érzésem amúgy, hogy kevés lett bele a lisztes rész. Illetve az elején a teteje is elkezdett kicsit égni, túlságosan megbarnult a mandulaforgács, ezért lejjebb kellett tennem a formát, és a h?fokot is csökkentettem kicsikét. Valami tipp, hogy egyébként ezekkel a változtatásokkal mi lehet a baj?

Törölt felhasználó

Mindent a leírás alapján csináltam. Tökéletes recept. Rengeteg elismerést kaptam érte. :)

sonja

Cukorbeteg vagyok,ès vadászok az olyan receptekre ami nem tartalmaz lisztet ès cukrot.Kètszer megsütöttem már ezt az alma tortát,egyszerüen fantasztikus. Másodszor,amikor elkèszitettem,fèlbevágam,ès cukormentes vanilia pudinggal töltöttem meg. Isteni! Köszönöm,h felraktad ezt a receptet.Sok hasonlot várnèk mèg:)

Törölt felhasználó

Az ?rölt mandula nem egyenl? a mandulaliszttel.A mandulát zsírtalanítják, ?rlik, így lesz liszt állagú, és kesernyés az íze, amely a süteményb?l kiérz?dik. 25 dkg mandulaliszt kb. 2.800 Ft, az aszalt gyümölcsök 3-800 Ft, a mandula pehely, a nádcukor is hasonló árban van. A kókusz olaj/zsír szagtalan, íztelen sütés-f?zéshez használható (sajnos ez is drága a mindennapi használathoz) A süt?forma méretét hiányolom. Érdekelne, hogy a tojást mivel tudnám helyettesíteni, mert nem fogyaszthatok.

dadimami

Kedves IzHUSZÁR! Karácsonyra megsütöttem, ?rölt mandulával, - miután egyik menyem glutén érzékeny, a másik pedig allergiás a dióra - nagyon jól sikerült, finom lett. Ízlett a kedvezményezetteknek. Ami itthon maradt nekem egy szelet kistányéron egy m?anyag tálkával leborítva maradt egy hétig, (nem kívántam édeset) majd félve vettem le róla a tet?t, tartva attól, hogy penésszel lesz beborítva a süti, hát nem, ugyanolyan volt mint frissen állagra, és ízre egyaránt. Többször fogom még sütni! Fantasztikus jó recept. Köszönet érte. üdv: Margó

Rigójános

Az viszont biztos, hogy egyszer?sége ellenére nem ez a torta nyeri el az "olcsó, de finom" címet!

dadimami

Kedves IzHUSZÁR! Nem értem, hogy miért került a recepted a rakott tészták közé kiemelésre, mivel ez inkább a kevertek közé való, de az mindenesetre jó és örvendetes, hogy ráirányították ismét a figyelmet erre a kit?n? receptre. Januárban történt részemr?l a felfedezése, de azóta már többször elkövettem, (igaz csak sima kristálycukorral) de így is nagyon finom volt, aminek az a következménye, hogy újra és újra ismételni kell sütését. üdv: Margó

Törölt felhasználó

Egyáltalán nem értem! A cím gluténmentes mandula torta. A végén oda van írva, hogy ki kell vajazni a torta süt?t és liszttel kell beszórni!!Súlyos hiba gluténérzékenységben szigorúan tilos még az is hogy olyan edényben keverjünk ki valamit,amiben liszt volt. Ezek szerint fogalmuk sincs a gluténérzékenységr?l! Semmi gabonából készült ételt nem ehet és ez nagyon fontos!

dadimami

Bár nem tisztem a válaszadás, de nem érzem olyan súlyosnak a hibát. A receptbe gondolom ez a rész csak a rutin m?velet, szokásos bemásolása folytán kerülhetett. Aki gluténérzékeny nyilván tudatában van az általad leírtaknak, és ma már ismert minden sütésben gyakorlott n?/férfi által a süt?papír áldásos megléte és használata, mely kiváltja a süt?edény vajazását-lisztezését.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek