r
Nosalty Logó

Tarte tatin 2.- gyors

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Tarte tatin 2.- gyors
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Összesen 921 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Összesen 3686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 921 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1795 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    103 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 3686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    68 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben gyors mozdulatokkatl elmorzsoljuk a hideg vajat, hozzáadjuk a tojást, sót, fahéjat, cukrot, és addig gyúrjuk, amíg összeáll. 30 percre hűtőbe rakjuk.
  2. Húsz perc elteltével a sütőt bekapcsoljuk (175 fok), és a tatin-formát berakjuk, hogy kicsit megmelegedjen.
  3. Serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk, majd beleszórjuk a cukrot, és szép világos(!) barnára pirítjuk. (Vigyázzunk, mert könnyen túlpirul - a tűzről levéve is sötétedik még egy picit - és a túlpirított cukor keserű lesz. Ha így járnánk, inkább kezdjünk egy új készítésébe, mert az egész tortát tönkreteheti ez a kellemetlen íz.)
  4. A sütőből a formát kivesszük, és beleöntjük a karamellt. A forma ne legyen tűzforró, csupán meleg, hogy a karamell szépen elosztható legyen rajta, de ne pörkölje tovább a cukrot. Tapasztalatom szerint egy melegedő sütő, ennyi idő alatt nem forrósítja túl a formát, de vigyázzunk az idővel, ne felejtsük a formát sokáig bent.
  5. Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat kiszedjük, cikkekre vágjuk, és elhelyezzük szép legyezőformában a karamellrétegen.
  6. Tésztát kivesszük a hűtőből, és két fólia között kinyújtjuk. (Azért praktikus fólia között nyújtani, mert így könnyedén leellenőrizhetjük, hogy elég nagyra nyújtottuk, vagy még nyújtani kell...)
  7. Tésztát az almákra borítjuk, a forma szélénél kissé lenyomkodjuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, hogy a keletkező hő eltávozhasson.
  8. 175 fokon, kb. 30 percig sütjük.
  9. Sütőből kivéve 2-3 percet várunk, majd tányérra borítjuk. (Vigyázzunk, mert lehet az alján egy kevés folyékony karamell, nehogy a kezünkre folyjon, mert éget!)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17819
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 11.

Ajánló

Vanília fagylalttal, vanília sodóval, ha valaki krémesen szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tarte tatin 2.- gyors
OsztriGa 35 recept

Első komolyabb receptes könyvem kedvenc darabja lett ez a torta, mert nagyon gyorsan elkészíthető, szaftos és gyümölcsös, de nem kell sokat dolgozni érte. Sajnos tatin-forma nélkül bajos megsütni, talán hőálló edényben, vagy sütőbe tolható serpenyőben lehetne még, az a lényeg, hogy ne tudjon a leve alul a formából távozni.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez és a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek