Nosalty Logó

Almás sütemény ahogy Anyanyul készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jutka41
Almás sütemény ahogy Anyanyul készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1012 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4039 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1012 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4045.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1791 mg
  • Nátrium
    793 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    861.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 4039 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk az almát és kis kockára vágjuk, majd fahéjjal megszórjuk.
  2. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, egy másik tálban a tojásokat + cukrot habosra keverjük. Beleöntjük az olajat, meg a joghurtot, majd a lisztes keveréket és a fahéjas almát.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, rászórjuk a vízben megáztatott mazsolát és a csokireszeléket is.
  4. Előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük (TŰPRÓBA).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x24x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8678
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jutka41 14 recept

Ezt a receptet a lányaim hozták az iskolából. Egy tanító nénivel készítették el háztartástan órán, és nagyon ízlett nekik, így mi is megcsináltuk otthon. Én még variáltam, a mazsolát és a csokireszeléket már én adtam hozzá. A tanár néninek itt küldök köszönetet ezért a finom süteményért!!!!! Én azóta kipróbáltam meggyel is, azzal is nagyon finom, ebbe csokoládét vagdostam apróra és meggyes joghurtot raktam bele. Ez a sütemény úgy variálható, ahogy akarom.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, annyit változtattam, hogy az almát nem kockáztam, hanem lereszeltem- így nekem egyszer?bbnek t?nt. Köszi a receptet!

Jutka41

Örülök neki,Szívesen

szaszo71

Diót rászórjuk vagy a tésztába tesszük?

Jutka41

én a tésztába kevertem,bocsi hogy csak most válaszoltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.