Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás sertésszűz

Almás sertésszűz
Almás sertésszűz
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, de mégis elegáns fogás akár hétvégére vagy az ünnepekre.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vágjuk fel 1,5-2 centis szeletekre. Sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat, és erős lángon pirítsuk meg a hússzeletek mindkét oldalát, majd tegyük félre.
  3. Ha az összes hús kész, ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele a vajat, olvasszuk fel, és adjuk hozzá a megtisztított és felszeletelt hagymát, és közepes lángon dinszteljük meg. Nem kell teljesen puhára, jót tesz az ételnek, ha kicsit ropogós marad.
  4. Adjuk hozzá a megtisztított, cikkekre vágott almát, és pirítsuk még egy-két percig.
  5. Kanalazzuk hozzá a lisztet, alaposan keverjük el, majd öntsük fel a ciderrel. Forraljuk néhány percig, majd tegyük bele a mustárt, és öntsük fel a tejszínnel.
  6. Tegyük vissza a hússzeleteket (és a hús kifolyt levét is öntsük bele), majd addig főzzük a szószban, amíg a hús meg nem puhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 541
elküldve: 1
receptkönyvben: 188
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes sertéssült

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Wed, 2019-05-08 19:46

Elkészítettem. Nagyon finom lett, bár a mézet kifelejtettem belőle. Én jénaiba tettem az elősütött husikat, majd beborítottam a mártással és a sütőben sütöttem készre. A serpenyőim nem voltak elég nagyok. Nagyon köszönöm! :)

szumiku
szumiku / szumiku Mon, 2015-12-28 16:53

Nagyon tetszik a recept, csak annyi lenne a hozzáfűznivalóm, hogy a címben sertésszűz szerepel, a hozzávalók között viszont karaj. :) Lehet, hogy itt csak az én tudatlanságomról van szó. :)

839
sertésszűz 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
alma 3 közepes db
finomliszt 2 púpozott ek
cider 3 dl
dijoni mustár 2 ek
méz 1 ek
habtejszín 2 dl