r
Nosalty Logó

Almás-diós csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Almás-diós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 524 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    1120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 2092 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, megszórjuk borsikafűvel.
  2. Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, és megforgatjuk rajta a húst.
  3. A hússzeleteket, ahogy megfehéredtek, átesszük egy lábosba. Ráöntjük a bort (ha nincs almaborunk, 1 dl 100%-os almalét és 1 dl fehérbort használjunk).
  4. Hozzáadjuk a darált diót, a húsleveskockát és a tejszínt.
  5. Addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz (15-20 perc).
  6. Közben meghámozzuk az almákat, kivágjuk a magházat, nyolc felé vágjuk. A serpenyőben visszamaradt vajban néhány percig pirítjuk, míg megpuhul, és egy kis színt kap.
  7. Tálaláskor a hús szeleteket tálra halmozzuk, leöntjük a mártással, köré rendezzük a sült almát.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10835
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Ajánló

Párolt rizs vagy krumplipüré illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-diós csirke
8zsuzsa8 210 recept

Cukor- és vesebetegségben szenvedő rokonunkat láttuk vendégül, számára kerestem ezt a receptet. Amikor a gyermekeim kicsik voltak, gyakran készítettem, most csak fel kellett elevenítenem. Az eredeti receptben bors szerepel, ezt cseréltem át borsikafűre. Kicsivel több almát forgattam meg a vajon, így kevesebb köretet fogyaszthatott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek