Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite fagylalt

Almás pite fagylalt
Almás pite fagylalt
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közelünkben vagy egy kis cukrászda, ahol ehhez hasonló isteni fagylaltokat lehet kapni. De ha itthon is elkészíthetem, nem indulok el. Ez a fagyi családom körében osztatlan sikert aratott. Az egyszerűség kedvéért tehetünk a fűszerek helyett egy evőkanálnyi almás süteményport is a fagyiba.

hozzávalók / 5 adag

A fagylalthoz

Az almához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, 1/2 x 1/2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy kanál szőlőmagolajat felhevítünk egy serpenyőben, erre tesszük az almát párolódni. Rácsavarjuk fél citrom levét, ráreszeljük a héját, és hozzáadjuk a mézet, amivel 2 perc alatt karamellizáljuk az almakockákat.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, aztán hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket és a joghurtot.
  4. Összekeverjük, és fagylaltgépbe töltjük.
  5. Amikor már sűrűsödik a massza, csak akkor adjuk hozzá a kihűlt almadarabokat, és máris mélyhűtőbe tesszük 3-4 órára.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 078
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: karamellfagyi, fagyikehely, parfé, fagyitorta, házi fagyi, vaníliafagyi, sorbet

egyéb elnevezések

almás pite fagylalt, almás pite ízvilágú fagyi, házi fagyi

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-08-26 15:37

Persze, hogy lehet, hiszen az almás pitéhez is abban pároljuk, csak én azért olajat tettem, mert ha a vaj megfagy, nehogy összeálljon darabokba. Az olaj meg elég lágy, eloszlik a többi anyag között.
Üdv: Évi néni

Naschkatze
Naschkatze Mon, 2013-08-26 14:31

Isteni lehet! :) Szőlőmagolaj helyett lehet esetleg valami másban (mondjuk vajban) párolni az almát? Előre is köszönöm!

288
habtejszín 2 dl
görög joghurt 500 ml
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 késhegynyi
vanília kivonat 1 kávéskanál
gyümölcscukor 3 ek
alma 1 közepes db
szőlőmagolaj 1 ek
méz 1 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert