Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulatejes málnafagyi

Mandulatejes málnafagyi
Mandulatejes málnafagyi
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az enyém a képen talán egy kicsit kásásnak tűnik, ez azért van, mert nem fagyasztottam le a fagyigép tartályát (elfelejtettem), és így raktam be a fagyasztóba keverés nélkül. Amikor kivettem csak egy kicsit hagytam, hogy kiolvadjon, és rögtön kanalaztam is a tálba. Ha a fagyasztást követően turmixgépben jól összedolgozzuk, akkor az állaga is simább lesz, igaz, így nem lesz olyan sűrű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejérzékenyeknek vagy vega nyers étkezéshez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket a mandulatejjel és az édesítővel turmixgépben pépesítjük.
  2. Csak ezután adjuk a kókuszzsírt a gyümölcshöz. Összedolgozuk de vigyázzunk, ne turmixoljuk a kókuszzsírt túl sokáig.
  3. Fagyasztóban 2-3 óráig hűtjük.
  4. Ezután fagyigépbe helyezve 2-3 óráig forgatjuk.
  5. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor tegyük a pépet jégkockatartókba.
  6. Fagyasztás után ismét turmixgépbe helyezzük, és jól összedolgozuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 260
elküldve: 1
receptkönyvben: 134
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, sorbet, házi fagyi, fagyikehely, vaníliafagyi, karamellfagyi, parfé

egyéb elnevezések

tejmentes málnafagyi, málnafagyi banánnal, juharszirupos málnafagyi

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2012-05-20 15:56

Kedves Hanika!
Nagyon szépen köszönöm:) Igen szerintem rizstejjel is nagyon finom lehet, nyugodtan próbáld ki.
A kókuszolajat érdemes a turmixolás legvégén beletenni így a zsírok nem csapódnak ki. Ha az elején teszed a zsírt belle akkor biztosan nem lesz jó mivel sokáig forgattad. A végén az azt jelenti, hogy nem tovább mint 1/2-1perc.

Igen lehet:) és szerintem nagyon is jó mivel már kipróbáltam (a vissza fagyasztásra gonolok)és saját tapasztalatból mondhatom nagyon jól működik. Ha leturmixolod fagyasztás után, a vissza fagyasztás gyors mivel még mindíg hideg és az állaga is finomabb lesz, az ötleted nagyon jó és működni is fog! Köszönöm érdeklődésedet a receptjeim iránt:) további szép napot.
Üdv,
RAW

Hanika
Hanika / Hanika Mon, 2012-05-21 10:42

Kedves Kristina!
Köszönöm a választ. Akkor, elkészítem az epres-rizstejes variációt. Köszi a tippeket, és ha megleszek felteszem az eredményt. Üdv: Anikó

Kristina
RAW / Kristina Mon, 2012-05-21 13:23

Kedves Anikó!
Nagyon szívesen:) és köszönöm, hogy megnézted a receptem. Szuper, engem nagyon érdekel!
További szép napot!
Üdv,
RAW/Kristina

Hanika
Hanika / Hanika Sat, 2012-05-26 20:07

Kedves Kristina!
Feltettem az elkészült fagyit. Eperfagyi rizstejjel néven fut. A tapasztalatom az, hogy eper esetén elég ennyi a juharszirupból, bár most nem volt itthon kókuszzsírom, de legközelebb azzal készitem el és juharszirup helyett xilittel. Arra is gondoltam, hogy esetleg megrottyantom az epret a cukorral és utána mixelem. Mondjuk nem egy tejszínes főzött fagyira emlékeztet a "művem" állaga, de mégis jobb mint egy sorbet, fagyigéppel biztos még szebb lenne az állaga. Végül is a lényeg, hogy a 3 éves fiamnak és a férjemnek nagyon ízlett! Még egyszer köszi! Üdv: Hanika

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2012-05-29 14:54

Kedves Hanika!
Fantasztikus:) biztos nagyon finom volt! Xilittel.. az jó én is szoktam használni. A kókuszszírtól jobban összeáll, úgy tejszínesebb a kinézete meg szerintem az íze is.
Nagyon örülök a sikerednek:) Köszönöm, hogy megosztottad a recepteted velünk.
Kellemes szép napot!
Üdv,
RAW/Kristina

Hanika
Hanika / Hanika Tue, 2012-05-29 22:20

Kedves Kristina!
Köszönöm biztató szavaidat és azt is, hogy nem vetted plágiumnak a receptet!Biztos voltam benne, hogy a kókuszzsírtól krémesebb lesz, csak hát nem volt idehaza és már annyira vártam, hogy meglegyek az első adaggal:) A következő produkciókról is foglak értesíteni. Üdv és szép estét! Hanika

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-30 00:08

Kedves Hanika!
Nem dehogy vettem plágiumnak inkább megtisztel, hogy az én receptem adta az ihletet:)
Tudom a kókuszolaj nem olcsó de nagyon sokáig eltart mivel csak keveset kell belőle használni.
Feltétlenűl értesíts nagyon fogok neki örülni, a fagyidat is kifogom próbálni (mikor is jelenik meg?).
Addig és kellemes szép napot!
Üdv,
RAW/Kristina

Hanika
Hanika / Hanika Sun, 2012-05-20 14:27

Kedves Raw! Jól hangzik a recepted. (Vadászom a "szokásostól" eltérő és vega, tej-cukor-gluténmentes finomságokat.) Mit gondolsz eper-rizstej kombinációval is megpróbálhatom, továbbá mit jelent, hogy ne turmixoljuk a kókuszzsírt túl sokáig? Sajnos még nincs fagyigépem, és olvastam, hogy akkor a mixtúrát fagyás után több ízben kell átkeverni és visszatenni. Lehet esetleg úgy is, hogy fagyás után még egyszer átmixelem és után még 1x fagyasztom tálalás előtt? Köszi előre is a választ!

Kristina
RAW / Kristina Sun, 2012-05-20 15:57

Kedves Hanika!
Nagyon szépen köszönöm:) Igen szerintem rizstejjel is nagyon finom lehet, nyugodtan próbáld ki.
A kókuszolajat érdemes a turmixolás legvégén beletenni így a zsírok nem csapódnak ki. Ha az elején teszed a zsírt belle akkor biztosan nem lesz jó mivel sokáig forgattad. A végén az azt jelenti, hogy nem tovább mint 1/2-1perc.

Igen lehet:) és szerintem nagyon is jó mivel már kipróbáltam (a vissza fagyasztásra gonolok)és saját tapasztalatból mondhatom nagyon jól működik. Ha leturmixolod fagyasztás után, a vissza fagyasztás gyors mivel még mindíg hideg és az állaga is finomabb lesz, az ötleted nagyon jó és működni is fog! Köszönöm érdeklődésedet a receptjeim iránt:) további szép napot.
Üdv,
RAW

235
málna 50 dkg
banán 1 db
mandulatej 2 dl
juharszirup 150 ml
kókuszzsír 1 ek