r
Nosalty Logó

Almás pite dióval és rummal

Hobbychef
Almás pite dióval és rummal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

833
Kalória
12.9g
Fehérje
107.4g
Szénhidrát
41g
Zsír
230.6g
Víz
103.7g
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
53.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 198 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1072.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 833 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6435.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1472 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    644.3 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1383.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    160 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 4993 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a sütőporral, sóval és cukorral, egy halmot készítünk a deszkán. A mélyedésbe tesszük a kockára vágott vajat, a tejfölt és a felvert tojást. Átgyúrjuk, míg összeáll a tészta és sima felületű nem lesz. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük egy órát.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket. A dió felét aprítjuk. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, ráreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a citromot, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, valamint az aprított diót. Tíz percig pároljuk, beleöntjük a rumot.
  3. A hűtőből kivett tésztát kétfelé osztjuk, s a tepsi méretére nyújtjuk 4-5 mm vastagságban.
  4. Egy tepsit kilisztezünk, erre fektetjük a nagyobbik tésztalapot, a széleket eldolgozzuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, erre elsimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a másik lapot. Megszórjuk dióval, s megkenjük tojással, villával megszurkáljuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb. 30 percig sütjük. Amikor kihűlt, felvágjuk, s megszórjuk porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Rengeteg nyári almánk termett. Amíg öreg barátunk jó erőben volt, almabort készített belőle. (A cider kezd divatba jönni nálunk is újra.) A feleségem már sokat elajándékozott, meg süteményekbe is használt belőle.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...