Nosalty Logó

Falusi almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sanild
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5580 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 192 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1396 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    218.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3264.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1512 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    862.9 g
  • Cukor
    425 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1522.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1950 micro
  • β-crypt
    182 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 5580 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 192 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tálba összekeverjük a lisztet a sütőporral.
  2. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, porcukrot, tojásokat és összegyúrjuk.
  3. A tésztát meglisztezzük, hogy ne ragadjon. 2 részre osztjuk.
  4. Egy másik tálba belereszeljük az almákat, és hozzáadjuk a kristálycukrot (a cukor mennyiségét az alma savanyúsága is meghatározza, ha az alma savanyúbb, több cukor is mehet bele). Összekeverjük.
  5. Az almából kinyomkodjuk a levét (mert különben a tészta elázna), hozzáadjuk a fahéjat, vaníliát.
  6. Az egyik tésztánkat kisodorjuk, tepsi aljába elhelyezzük (a tepsit nem zsírozzuk!), és egyenletesen elosztjuk az almát. Kisodorjuk a másik tésztánkat is, és befedjük vele az almánkat.
  7. Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, hogy sütés közbenfel ne hólyagozzon.
  8. Előmelegített sütőben közepes hőfokon aranybarnára sütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 272
  • 7 napos nézettség: 2462
  • Össznézettség: 1901619
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 01.

Receptkategóriák

sanild 6 recept

Tartós sütemény!

Hozzászólások

Naju

Jöttem, láttam, elkészítettem... Azóta csak fekszünk a Párommal, úgy elteltünk :) Elfogyott majdnem az egész tepsi és már kérdezte, mikor lesz a "legközelebb" :) Nagyon finom recept :)

sanild

Kedves Naju,egészségetekre...mi is nagyon szertjük ezt a receptet,hisz egyszerü,finom,omlos.Reméllem ezekután többször is elkészited.Örulok ,hogy örömöt szerezhettem.:))

Sunaj

azt szeretném kérdezni, hogy a tésztába nem kell cukor?

sanild

Szia Sunaj a tésztába 10 dkg porcukor kell,ami a receptbe bele is van irva :))) Tészta : liszt,porcukor,margarin,tojás.

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam az asszonnyal, de a 30dkg liszt nagyon kevésnek bizonyult. még raktunk hozzá b?ven, mert elég lágy volt és nem lehetett volna kinyújtani. Most sül, remélem nagyon finom lesz :)

sanild

En mindig 30 dkg csináltam ...és az ize???? :)))

godotravarva

Kedves Sanild! Most készítettem el, de a 30 dkg liszttel egy ragacsos kulimájszot kaptam. Még sok lisztet vett fel, míg jól sodorhatóvá vált. Már a süt?ben van, kiváncsi vagyok az ízére.

sanild

Kedve Godotravavra.:))) minden tészta állaga ragacsos ,ha nincs belisztezve a kulseje.Ez a tészta lágy ,omlos tészta( linzer) ami szintén osszegyurás után lisztezést igényel.Ez egy nagyon finim recept,és nem lehet elrontani,és nem kell bele tobb liszt amit felesz,hisz sodrásnál elég az a liszt mennyiség amivel beszorod.Esetleg akkor torténhet meg olyan amit irtál ,ha rosszul mér a mérleged vagy ha véletlenul el dekázted.Eddig gond nem volt vele...joétvágyat :))

Törölt felhasználó

jaja a liszt nálam sem volt oké, a mérleg hibátalan, majdnem a duplája kellett hozzá.de a végén lecsíptem, ne legyen vastag a tészta :) de az íze finom lett, kicsit még megbolondítottam egy kis áztatott mazsolával is :)

sanild

Duplája?????? huuu az nagyon sok,nem kell félni a tésztátol pedig kicsit ragadosabb,de nem kell bele tobb liszt az ahogy sul,nem lesz lágy :)))) probáld ki dioval is nagyon finom ..))))puszi

godotravarva

Kedves Sanild! A pite kisült, ízlett is mindenkinek, de szerintem kb. 45-50 dkg lisztet vett fel. Hiába mondod, hogy elég 30 dkg, ha a tészta a kezemen landol. Megnéztem a többiek pite receptjét, kb. ez az arány 50 dkg liszt-20-25 dkg zsiradék. Bocsi, nem kötözködni akarok, csak itt is többen megjegyezték, hogy kevés a liszt mennyisége. Szerintem a mérlegem is jó. további jó f?zöcskézést kívánok.

Törölt felhasználó

Kedves Sanild ! Tényleg 50 deka lisztet kíván ez a tészta egyébként képtelenség vele boldogulni. ( megpróbáltam reménytelen !) Szerintem aki eleve 50 deka liszttel kezd az sok bosszúságtól mentesül , ez indított a hozzászólás megírására . További vidám sütés - f?zést mindenkinek !!

godotravarva

Megnyugodtam, hogy nem én vagyok az ügyetlen! Sanild, kérlek javítsd ki a receptet, hogy másnak ne okozzon bosszúságot.

sanild

megtortént :))))

sanild

A recept kijavitva további jo sutés fozést kívánok :))))

Törölt felhasználó

Eza a recept amit már évek ota keresek,tobb alkalommal készítettem el,családom imádja és annyira finom,szaftos,ízes,hogy nap mint nap csak ezt akarnák enni.Már receptrol hallani se akarnak....egy csoda koszonom koszonom sanild

sanild

:¨))) szia molnárkk nagyon orulok hogy ízlik a családodnak is ..joétvágyat hozzá

Törölt felhasználó

Nyam, már háromszor sütöttem egymás után, elejével kevesebb lisztel (bajlodtam vele eléggé ragadt, de azért valahogy ment, feladni nem az én szokásom ) utoljára már picit tobb liszttel és így könnyebben is ment. Nagyon tökéletes! a férjem állandoan eszi (pedig fogyozni akart :-)) nagyon fincsi tészta! csak én már a dupla mennyiségü almánál járok, a Drágámnak így még jobban ízlik. Köszi a szuper receptet!

sanild

Szia Rozsika.En kulomben magam szerint maradok a 30 dkg lisztnél.Lehet hogy kicsit lágyabb de sokkal finomabb és omlosabb mint 50 dkg lisztel.Mi is nagyon szertjuk foleg kávé melle :))).Szívesen joétvágyat!

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Nagyon finom, nagyon egyszer?:) ezt kerestem már mióta!

sanild

Szia Alida.Orulok hogy izlett.jo étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Most sül, remélem jó lesz, a tészta kicsit furcsára sikerült annak ellenére, hogy betartottam az arányokat...:S Ett?l még a végeredmény lehet jó! :)

sanild

Szia SZDudi milyen lett a sutemény??

beyondstrings

Kedves, Sanild nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Kérdésem csak annyi, hogy biztosan 160C es 15 perc kell neki? Nekem kellett legalabb 40-45 perc, de tökéletes lett!

sanild

szia beyondstrings :)) hát igazad van percbe tobb kell a sutéshez át is javitom.... kulomben orulok ,hogy izlett :))

aranyhai 76

Szia!Isteni lett a pite,jó,hogy rátaláltam.köszönöm.Biztos a család kedvence lesz,és többször fogom elkészíteni!

sanild

Szia aranyhai 76 :)) Mi is imádjuk jo sutogetést továbra is :)

moncsi44

Naggggyon finom lett. Nekem tökéletes. :-) köszönöm. Egyszer? és nagyszer?. :-)

sanild

szia Moncsi44:))) orulok ,hogy a receptemet választottad...joétvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.